Medimagazin logo

Eş durumu ile ilgili 2 Soru-2 Cevap

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hakkı Öztürk, atama ve nakillerle ilgili Medimagazin okurlarından gelen soruları yanıtlamaya devam ediyor
Eş durumu ile ilgili 2 Soru-2 Cevap
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hakkı Öztürk, Medimagazin okurlarının atama ve nakillerle ilgili sorularına yanıt vermeye devam ediyor. Dr. Hakkı Öztürk’e yöneltmek istediğiniz sorularınızı; “okuyucu@medimagazin.com.tr” e-posta adresine gönderebilirsiniz. Öztürk’ün bu hafta yanıt verdiği sorular ve cevapları şöyle:

“Eşim asistan…”
Ben İstanbul'da bir üniversite hastanesinde asistan olarak çalışıyorum. Eşim geçen yıl mecburi hizmet kurasını eş durumundan yararlanarak İstanbul'a aldırdı ve pratisyen olarak sağlık ocağına atandı. 2006 Eylül TUS sınavında ise TUS sınavını kazandı ve şu an İstanbul'da bir eğitim hastanesinde çalışmakta. Şu an 5. ayında.

Ben Temmuz 2007'de uzmanlık sınavına gireceğim. Mecburi hizmet yükümlüsüyüm. Eşim şu an asistan olduğu için onun üstünden mazeret atamamı İstanbul ili için isteyebilir miyim?

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 21’nci maddesi “Eşi, … Tıpta Uzmanlık Tüzüğü’ne göre bu üniversitelerde başasistan, asistan veya araştırma görevlisi olanların eşlerinin bulunduğu yerlere atanma talepleri; atanmak istedikleri yerlerde standardın uygun olması kaydıyla bu Yönetmelikte belirtilen atama ve yer değiştirme dönemlerine bağlı kalınmaksızın genel hükümler çerçevesinde değerlendirilir. Ancak eşi başasistan, asistan veya araştırma görevlisi olanların atanma talebinde bulunabilmesi için eşlerinin kalan başasistan, asistan ve araştırma görevlisi süresinin 6 aydan fazla olması şarttır.” hükmü gereği atama başvurusu yaptığınız takdirde durumunuz değerlendirilerek atamanız yapılabilecektir.

“Önce atanıp sonra mı eş durumundan başvurabiliyorum?”
Tıp fakültesinden önümüzdeki temmuzda mezun oluyorum. Mezuniyetten 24 gün sonra evlenmeyi düşünüyorum, fakat evleneceğim kişi Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığında çalışıyor, yani memur statüsünde. Acaba ben ilk mecburi hizmet kurasında eş durumundan Ankara’ya atanabilir miyim? Bunun için kurada adım çıkmadan mı başvurmalıyım, yoksa önce atanıp sonra mı eş durumundan başvurabiliyorum?

Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurasında ismi ilan edilen pratisyen tabip ile uzman tabipler, isim listeleri ve ilan metninin Genel Müdürlüğümüz http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde yayınlanmasından sonra eş ve sağlık mazereti kurasına başvurabilmektedirler. Eş durumu mazeret başvuruları komisyon tarafından değerlendirilmekte olup mazeret başvuruları mevzuata uygun görülen tabipler için münhal yerler ilan edilerek, münhal yerler için tercihler alınmaktadır. Söz konusu kurada isminiz ilan edildikten sonra mazeret kurasına başvurmanız gerekmektedir. Ancak kura dönemi içerisinde mazeret başvurusu yapmayan tabipler, atamaları tamamlanıp göreve başladıktan sonra eş durumu mazeret kuralarına başvurabilirler. Mazeret başvurunuzu belirtilen usulle yapmanız durumunda başvurunuz komisyon tarafından değerlendirilecektir. Ankara

<b>eş
durumu
ile
ilgili
2
soru-2
cevap</b>
Yorum (1)
yasemin YENTÜRK
2012 ARALIK AYINDA SÖLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ OLARAK MALATYA İLİNİN PÜTÜRGE İLÇESİNE ATANDIM EŞİM DİYARBAKIRDA ÖZEL BİR ŞİRKETTE ÇALIŞMAKTA OLUP 4 YILDIR SİGORTASI YATMAKTADIR . EŞ DURUMUNDAN DİYARBAKIR İLİNE GİTMEK İSTİYORUM GİDEBİLİRMİYİM.. ? 26 MART 2013 SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARDA ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ 4/Lİ SAĞLIK PERSONELİNİ KAPSIYORMU ? AİLE BİRLEŞİMİNDEN FAYDALANABİLİRMİYİM BU KONUDA AYDINLATIRSANİZ SEVNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir