Medimagazin logo

Anatomistler Türkiye’de buluştu

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen anatomi kongresine, İngiltere, İrlanda, Almanya, İtalya, İspanya ve İsviçre’den katılımcılar oldu
- Doç. Dr. Çağatay BARUT
Anatomistler Türkiye’de buluştu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıbbın en temel bilimi olarak kabul edilen anatomi ile ilgili, 19-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında Bursa’da Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde uluslararası bir kongre düzenlendi.

İngiltere ve İrlanda, Almanya, İtalya, İspanya ve İsviçre Anatomi Histoloji ve Embriyoloji Dernekleri, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneğinin ev sahipliğinde “Joint Meeting of Anatomical Societies” kongresinde biraraya geldiler.

Türkiye anatomi alanında ilk defa böyle bir ortak toplantıya ev sahipliği yaptı. Kırkı aşkın ülkeden 400 civarında bilim insanının katılımı ile bu alanda Avrupa’da yapılan en kapsamlı toplantılarından biri niteliğinde olan toplantı, Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneğinin kuruluşunun 20. yıl dönümünde gerçekleştirildi. Dernek I. Anatomi Kongresi’ni 1991 yılında yine Bursa’da gerçekleştirmişti.

Kongre’de 34 seçkin davetli konuşmacı, bilim dünyasındaki en son gelişmeleri Bursa’nın tarihi atmosferi içinde meslektaşlarıyla paylaştı. İspanya Anatomi Derneği üyelerinden Prof. Dr. Luis Puelles, “New genoarchitectonic viewpoints on the developing hypothalamus” başlıklı konuşmasıyla kongrenin açılışını yaptı.

anatomistler
türkiye’de
buluştu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir