Medimagazin logo

YÖK Başkanı Özcan: Bilimsel yayın artışında üçüncü ülkeyiz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziye Özcan, Türkiye'nin bilimsel yayın artışında dünya genelinde üçüncü ülke olduğunu açıkladı.
YÖK Başkanı Özcan: Bilimsel yayın artışında üçüncü ülkeyiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Abdullah Gül Üniversitesi'nin temel atma törenine katıldı. Özcan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de üniversite öğrenci sayısının 3.5 milyona ulaştığını belirtti. Prof. Özcan, şöyle dedi:

"Son kurulan 8 üniversiteden biri olan bu üniversitemizin Kayseri ile ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Buraya Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ismi verilmesi konusunda kendilerinin nasıl razı edildiği anlatıldı. Ben sizin nasıl razı olduğunuzu ve hangi şartlarda razı olduğunuzu biliyorum. Ama burası müstesna üniversite olacaktır. Burada gerçekten gurur verici bir Anadolu üniversitemiz olacak."

Prof. Özcan, Türkiye'de 62 olan üniversite sayısının 165'e çıkarıldığına işaret ederek, "2007 yılından sonra 87 üniversite eklendi. Biz sayı artışının yanı sıra bütün üniversitelerimizin, son kurulan 8 üniversitemizin araştırma ve lisansüstü üniversitelerimiz olmasını diliyoruz. Belirlediğimiz konularda ileri gitmesini arzuluyoruz. Öğretim üyeleri sayısında da önemli artış var. 70 bin iken bugün 105 bin öğretim elemanı oldu. 2003 yılında 1.5 milyon olan üniversite öğrenci sayımız bugün 3.5 milyona çıktı. Bilimsel yayın artışında üçüncü ülke durumundayız. Geçen yıl 17'nci sıradaydık. Bu yıl sırada yükselme olacak. Layık olduğumuz seviyeye ulaşacağız." dedi.

Özcan, layıkıyla yapamadıkları tek konunun ise elimizdeki bilgilerin teknolojiye çevirememek olduğunu ifade etti. Özcan, "Bizde 27 bin makale basılıyor. Bunlardan patent alınan makale sayısı 85 civarında. 4 bin civarında İsrail'de makale basılıyor. Bin 500'üne patent alınıyor." diye konuştu.

Özcan, konuşmasının sonunda eğitime kazandırılan üniversitelerin önce bulundukları bölgelere ve sonra yaşam standartlarını üst seviyeye çıkartacaklarına inandığını söyledi.

yök
başkanı
özcan:
bilimsel
yayın
artışında
üçüncü
ülkeyiz
Yorum (4)
mehmet
Üç dört bina yapıp binanında tepesine tıp fakültesi,mühendislik fakültesi,eğitim fakültesi diye tabela çaktırdınız.utanmadan 1,5 milyondan öğrenci varken şimdi 3,5 milyona çıkardık diyorsunuz.Peki ya işsizlik?O ne olacak.Hiç utanmadan bilimsel yayında öndeyiz yok israili geçtik Avrupayı geçtik diyorsunuz.Madem bu kdar iyiyiz niye başta askeri silah teknolojileri olmak üzere tüm teknik konularda avrupanın israilin ürettiğini kullanıyoruz.Niye türkiyede birisi tedavi olamadığında çözüm için avrupaya amerikaya gönderiliyor.çünkü biz sayıca çok ama kalitede standartların çok altında öğrenci yetişitiriyoruz.Milletin gönlü olsun diye herkese üniversite okuma imkanı veriliyor.Liyakat hiç önemli değil artık YAZIKLAR OLSUN.
0
Cevapla
Salih Hekim
Çin işi gibi yayınlarımız var. Kalitesiz, pratikte bir işe yaramayan ancak bol miktarda. Adını vermeden belirteyim. Ülkemizin Güneydoğusunda bulunan bir üniversitenin tıp fakültesi tezlerine ve yayınlarına bir göz atın. Bulmuşlar bir TOTAL ANTİOKSİDAN KAPASİTE ver Allahım ver herşeyin total antioksidan kapasiteye etkisini yayın yapmışlar. İstisnasız tüm bölümlerde total antioksidan kapasiteli bol miktarda çalışma mevcut. Ülkeye katkıları ne , sıfır.
0
Cevapla
neco
BİR FİKRİM VAR.... HOOP BİLİMSEL YAYIN YAPTIM. İSTATİSTİĞE YANSIMIŞTIR KESİN.
0
Cevapla
misafir
Yüksek sayıda makalelerin sırrı nedir? Bir bilen araştırmış. O araştırmadan bir bölüm: "Çok sayıda ve kaliteli bilimsel makale üreten eğitim kurumlarında çok iyi yetişmiş bilim insanları bulunur. Onların olduğu yerde kaliteli eğitim verilir ve kaliteli insan gücü yetişir. Kaliteli yetişmiş insan gücü ileride istihdam edildiği kurum ve kuruluşlarda ülke için en iyi hizmeti verir ve dolayısıyla ülke kalkınmasına, ülkenin refah düzeğinin artmasına önemli katkılar sağlar. Bilimsel araştırmalar bir amaç doğrultusunda yapıldığı gibi (uygulamalı, patente yönelik), doğayı anlamak için de yapılır (temel araştırmalar) ve bu araştırmalar insan gücünün yetişmesinde aynı zamanda araç rolünü de görürler. Ayrıca oluşan bilgi birikimi ileride uygulamaya dönüşebilir." (http://plagiarism-turkish.blogspot.com/2011/04/prof-dr-metin-balc-yuksek-sayda.html)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir