Medimagazin logo

15 bin diş hekimi geliyor

İstanbul, 101. Dünya Diş Hekimliği Kongresi'ne ev sahipliğine hazırlanıyor. Kongreye dünyanın dört yanından 15 bin kişi katılacak.
Kaynak: RADİKAL
15 bin diş hekimi geliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Son yıllarda kongre turizminin başkentlerinden biri haline gelen İstanbul , bu defa Dünya Diş Hekimleri (FDI- World Dental Federation ) Kongresi’ni ağırlayacak. Daha önce Paris, Roma, Londra , Singapur, Hong Kong ve Barcelona gibi şehirlerde gerçekleşen kongrenin İstanbul’da yapılabilmesi için 8 yıldır büyük çaba sarf ediliyordu.
Türk Diş Hekimleri Odası Başkanı Murat Ersoy, ‘‘Özellikle 2005 yılında Kanada’da gerçekleştirilen kongrede Türkiye ve İsveç finale kalmış ancak 7 saat süren toplantının ardından kongre yeri Stockholm’e verilmişti. Bunun nedenlerinden bir tanesi de Türkiye’de yeterli kongre alanının bulunmaması, çok sayıda yerli ve yabancı diş hekimini ağırlayacak fuar kapsamında bir alan olmamasıydı’’ dedi.


15 bin katılımcının beklendiği kongreye 40’tan fazla yurt içi ve yurt dışında görev yapan Türk konuşmacı katılacak. Bunun yanı sıra paneller ve kurslar da kongrenin kapsamı içinde yer alacak. Gerek FDI’ın gerek TDB’nin hazırladığı afiş, poster, tanıtım filmi gibi dokümanların 130 ülkede gösterime girmesiyle Türkiye’nin turizm tanıtımına katkı sağlaması bekleniyor.

Hedef 74 milyon vatandaş

28-31 Ağustos’ta gerçekleşecek olan kongreyi, Türk Diş Hekimleri Birliği ve FDI 101. Dünya Diş Hekimleri Kongresi Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, İstanbul Kongre Merkezi’nde tanıttı. Prof. Dr. Yücel ‘‘Ülkede yapılan en geniş fuar organizasyonu olmasıyla da önemli bir yere sahip olacak. Diğer bir önemli husus toplumun ağız ve diş sağlığı farkındalığının artması. 74 milyon vatandaşa ulaşması açısında da önem kazanacak’’ diye konuştu.

15
bin
diş
hekimi
geliyor
Yorum (1)
diş tek.
bence diş hekimleri bu adsm yapılan 8 dolar ihale usulü yapılan kaplamalar için geliyorlar.bu fiyata nasıl yapıyorsunuz diye merak etmişlerdir.avrupanın 10 yıllık porsalen tozunu 1 yılda bitirdik.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir