Medimagazin logo

1978’deki diş sağlığı konuları yeni tartışılıyor

TDB Toplum Ağız Diş Sağlığı (TADS) Komisyonu Üyeleri ve Proje Danışmanı Prof. Dr. İnci Oktay, "İnsanlar sağlıklı davranışları benimsemiyor. 1978 yılındaki diş sağlığı konularını biz yeni tartışıyoruz" dedi.
1978’deki diş sağlığı konuları yeni tartışılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Samsun Dişhekimleri Odasınca organize edilen "Eğitmen Dişhekimi Eğitimi Programı" Büyük Samsun Oteli'nde gerçekleştirildi. Diş hekimlerinin ülkede alışıla gelmiş diş alanındaki sağlık uygulamalarının değiştirilmesi ve halkın benimseyeceği eğitim programlarının uygulanmasına yönelik gerçekleştirilen eğitim toplantısına katılan TDB Toplum Ağız Diş Sağlığı (TADS) Komisyonu Üyeleri ve Proje Danışmanı Prof. Dr. İnci Oktay, artık diş hekimlerinin de yaptığı işlerde değişiklik yapması gerektiğini söyledi.

Avrupa'nın diş alanında tartıştığı konuları 1978 yılında tartışıp bitirdiğini, Türkiye'nin ise bu konuları yeni yeni tartışmaya başladığını ifade eden Prof. Dr. İnci Oktay, "1970'lerde insanlar ön dişlerinin ön yüzlerini fırçalıyorlardı. Tüm dünyada böyleydi, biz biraz arkadan geliyoruz ama bir farklılık yoktu. Gündeme gelen toplum odaklı koruyucu çalışmalar artık faydalı olmalıdır. İnsan davranışı kolay kolay değişmiyor. Sağlıklı davranışları benimsenmiyor. Benimseme ise erişkinlerde son derece zor oluyor. Sağlık eğitimi hakkında insan davranışlarını değiştirmeye yönelik programlarda başka şeylere dikkat edilmelidir. Sağlık eğitiminde farklı bir yönteme de bakmamız gerekmektedir. Karşımızdaki gurubun zihinsel faaliyetlerinin ne olduğunu anlamamız gerekli" dedi.

Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Suat Semiz, ağız diş sağlığının korunması ve ağız hastalıklarının sıklığının azaltılması çalışmalarında görev alacak gönüllü diş hekimlerinin günümüz şartlarına göre eğitildiğini ifade etti.

1978’deki
diş
sağlığı
konuları
yeni
tartışılıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir