Medimagazin logo

35 yaşındaki kadın, hamile kalmak için AİHM'e başvurdu

Eski arkadaşı tarafından döllenerek dondurulan embriyonlarla hamile kalmak isteyen 35 yaşındaki İngiliz kadın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Büyük Dairesine başvurdu
35 yaşındaki kadın, hamile kalmak için AİHM'e başvurdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Eski arkadaşı tarafından döllenerek dondurulan embriyonlarla hamile kalmak isteyen 35 yaşındaki İngiliz kadın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Büyük Dairesine başvurdu.


Trowbridge kentinde yaşayan Natallie Evans, eski sevgilisi Howard Johnson ile 2001 yılında başladıkları kısırlık tedavisi sırasında, Johnson’un spermleriyle döllenen yumurtalarından oluşan ve o tarihte dondurulan embriyonları kullanmak için hukuk mücadelesi veriyor.


Embriyonların oluşmasından kısa süre sonra Johnson’dan ayrılan Evans, eski erkek arkadaşının dondurulan embriyonları kullanmasına izin vermediğini, AİHM’nin Büyük Dairesinin çocuk sahibi olabilmesi için son şansı olduğunu belirtiyor.


Yumurtalık kanserine yakalanan Evans, 2001 yılında tedavi gördükten sonra doğurganlığını yitirdiğini, kanser tedavisinden önce dondurulan 6 embriyonu kullanmasına izin verilmesi gerektiğini savunuyor.


Evans’ın, İngiltere’deki tüm hukuk yollarını tükettikten sonra AİHM’ye yaptığı başvuru bir yıl önce reddedilmişti. Büyük Daire, temyiz mahkemesi özelliği taşıyor.


İngiliz yasaları, şartlar ne olursa olsun kısırlık tedavisi sonucunda laboratuvar ortamında oluşturulan embriyonların hem anne hem babanın onayı olmaksızın ana rahmine yerleştirilmesine izin vermiyor.


Milliyet

35
yaşındaki
kadın
hamile
kalmak
için
ai̇hm'e
başvurdu
Yorum (1)
aydın
Embriyon ne ola ki :))) Milliyet habercileri daha tıbbi terimleri yazmayı bilmiyorlar sağlıkla ilgili durumlar da ahkam kesmeye utanmıyorlar..ayıptır ayıp, yaptığınız işe saygınız olsun biraz....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir