Medimagazin logo

4/B Sözleşmeli Diş Tabibi-Eczacı Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru

4/B Sözleşmeli Diş Tabibi-Eczacı Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bakanlığımızca sözleşmeli diş tabibi ve eczacı alımı için 17 Aralık 2010 tarihinde noter tarafından kura düzenlenmiş, kura ile gerçekleştirilen yerleştirme sonuçları aynı tarihte http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilmiştir.
Yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgiler Bakanlığımızca ÇKYS/İKYS’ye aktarılacak; adayların bilgilerine, Sicil – İşlemler – Karar/Onay Sonucu Ayrılış/Başlayış Bilgileri Girişi menüsünden T.C. Kimlik Numarasıyla erişilecektir.
Başvuru ve göreve başlama işlemleri hakkında aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekli görülmüştür:
1.         Tercihine yerleşen adayların daha sonra mağduriyet yaşamamaları amacıyla; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesindeki “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmünü göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
2.         Adayların göreve başlama işlemlerine ilişkin başvuruları; EK–2 formda belirtilen birimlerinizde oluşturulacak başvuru komisyonları tarafından 20 – 28 Aralık 2010 tarihleri arasında alınacaktır. Adayların bu süre zarfında istenen belgelerle birlikte ilgili komisyonlara başvurmaları gerekmektedir.
3.         Atama şartlarını taşıyanlardan, halen 657 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun veya diğer mevzuata tabi olarak çalışanların, göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması gerekmektedir. Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar, yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekleri gibi haklarında ayrıca gerekli yasal işlem de yapılacaktır.
4.         Yerleştirilenlerin, EK–1 Formda belirtilen belgeleri hazırlayarak, en geç 28 Aralık 2010 tarihi mesai bitimine kadar ilgili başvuru komisyonlarına teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurular şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
5.         Ancak, hastalık veya doğumla ilgili mazereti nedeniyle başvuru evraklarını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde, 28 Aralık 2010 tarihi mesai bitimine kadar mazeretini gösterir tabip raporuyla birlikte birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir.
6.         31/07/2009 tarihli ve 27305 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 8/f maddesi hükümleri uyarınca; adaylardan adlî sicil kaydı istenmeyecek, bunun yerine EK–3 dilekçede belirtilen şekilde yazılı beyan istenecektir. Başvuru komisyonları, bu beyanın doğruluğunu, adlî sicil bilgilerini verebilecek mercilerden teyit edeceklerdir.
7.         Adayların, adli sicil kaydı bulunmadığına dair belge getirmeleri durumunda ise bu belgeler, başvuru tarihi itibariyle ilgili mercilerden alınmış olması kaydıyla kabul edilecektir.
8.         Adayların atanmak için gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları, kura ilan metninde yer alan şartlar ve adaylardan istenen belgeler incelenmek suretiyle tespit edilecektir.
9.         Atanma şartlarını haiz olmayan adaylara, gerekçeleri açıkça belirtilmek suretiyle yazılı olarak bilgi verilecektir.
10.       Atanma şartlarını haiz olduğu tespit edilenler, 5510 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli bildirimler yapılarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel olarak göreve başlatılacaktır.
11.       Adayların, son göreve başlama tarihi 31 Aralık 2010 Cuma günüdür. Göreve başlama işlemleri 31 Aralık 2010 tarihinden önce tamamlananlar, talep etmeleri halinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlatılabilecektir.
12.       Atanma şartlarını haiz olduğu tespit edilenlerden, hastalık nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olanların, bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde son göreve başlama tarihi olan 31 Aralık 2010 tarihinden itibaren altmış gün içerisinde hizmet sözleşmelerini imzalamak üzere görev yapacakları birimlere şahsen başvurmaları gerekmektedir.
13.       Atanma şartlarını haiz olduğu tespit edilenlerden, doğumla ilgili mazereti nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olanların ise bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde, doğumla ilgili mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren en geç iki iş günü içinde göreve başlamaları gerekmektedir.
14.       12 ve 13 üncü maddelerdeki sürelerin aşılması durumunda adaylar yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.
 
İLANEN DUYURULUR
17.12.2010
Ayrıntılı Bilgi İçin: Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 4/B Sözleşmeli Personel Birimi
Tel: 0 312 432 54 19
4/b
sözleşmeli
diş
tabibi-eczacı
göreve
başlama
i̇şlemleri
hakkında
duyuru
Yorum (1)
ihsan bulut
sayın bakan bu döner sermaye artık bir adaletsizlik göstergesi. çünkü ben daha önce çalıştığım diş hastanesinde şuan çalıştığım ilçe hastanesindeki performansımdan daha az performans puanıyla burada aldığım prim miktarının tam 3 katı para alıyordum.ama eş durumundan geldiğim ilçe hastanesinde hertürlü diş tedavisini daha zor şartlar altında ve tek hekim olarak vermeye çalışıyorum. ama karşılığını alamıyorum.üstelik tek dişhekimi olduğum için 5dkk bile oturamıyorum.diş röntgenlerini bizzat ben pozluyorum. görev röntgen teknisyeninin olmasına rağmen. şua izni onların dozimetre onlarda. günde 40veya 45 hastaya bakmak zorunda kalıyorum. hastalara laf anlatamadığım gibi yöneticilerde çok duyarsız. defalarca bu hastaneye dt. isteyin 10 km uzaktaki başka ilçe hastanesinde 5dt. çalışırken benim tek başıma çalışmam beni aşırı derecede yıprattı. ilerde hukuki haklarımı saklı tutuyorum bilgilerinize arz ederim
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir