Medimagazin logo

Ismarlama Protez Ve Ortezle İşitme Cihazı Merkezleri Hakkında Yönetmelik

''Ismarlama Protez ve Ortez Merkezleri ile İşitme Cihazı Merkezleri Hakkındaki Yönetmelik'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Ismarlama Protez Ve Ortezle İşitme Cihazı Merkezleri Hakkında Yönetmelik
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Sağlık Bakanlığınca hazırlanan yeni yönetmelikle 3 Aralık 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ''Ortez-Protezleri Ismarlama Olarak Üreten ve/veya Uygulayan Merkezler ile İşitme Cihazı Satış ve Uygulaması Yapan Merkezler Hakkında Yönetmelik'' yürürlükten kaldırıldı.


     Gerçek ve tüzel kişilerce açılan ısmarlama protez ve ortez merkezleriyle işitme cihazı merkezlerini kapsadığı belirtilen yönetmelikle ısmarlama protez ve ortez merkezleri ile işitme cihazı merkezlerinin ruhsatlandırılması, bu merkezlerin işleyiş ve denetimine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.


     Yönetmelik, kamu hastaneleri, üniversiteler ve özel hastaneler bünyesinde ortopedik protez ve ortez alanında verilmekte olan hizmetleri, mamul veya yarı mamul şeklinde fabrikasyon seri üretimli ortopedik protez ve ortezlerle bunların ithali için kurulmuş, atölye ve uygulama bölümü olmayan merkezleri, hekim tarafından tatbik edilen ağız, çene, yüz protezleri, ortodontik cihazlar ve aygıtlar, hekim tarafından vücut içi uygulanan endoprotezlerle göz protezlerini kapsamıyor.


     Yeni yönetmeliğe göre, yılda iki defa olağan denetim yapılan merkezler, ayrıca ihbar veya şikayet üzerine müdürlük veya bakanlık tarafından yeniden denetiminden geçirilecek.


     Ortopedi ve travmatoloji uzmanı tabiplerin mesleğini icra ettiği özel muayenehanelerin bulunduğu bina ve müştemilatta ısmarlama protez ve ortez merkezi, kulak burun boğaz hastalıkları uzmanı tabiplerin mesleğini icra ettiği özel muayenehanelerin bulunduğu bina ve müştemilatında işitme cihazı merkezi açılamayacak.


     Yönetmeliğe aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilen kişiler hakkında, fiilin mahiyetine göre Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Kabahatler Kanunu, Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun, Türk Ceza Kanunu ve Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili hükümleri uygulanacak.

ismarlama
protez
ve
ortezle
i̇şitme
cihazı
merkezleri
hakkında
yönetmelik
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir