Medimagazin logo

Adli diş hekimliği kursu

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı işbirliği ile diş hekimlerine "Adli Diş Hekimliği Kursu" düzenlendi.
Adli diş hekimliği kursu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ADANA-Adana Hekimevi’nde düzenlenen “Adli Diş Hekimliği Kursu”na kamu hastaneleri ile kamuya ait Ağız ve Diş Sağlığı merkezlerinde görev yapan 50 diş hekimi katıldı. Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim üyeleri Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen, Doç. Dr. Ahmet Hilal ve Dt. İbrahim Öztutar tarafından 25’şer kişilik iki ayrı gruba eğitim verildi.


Dört bölümden oluşan kurs sırasında kursiyerlere, adli bilimler, adli prosedür ve bilirkişilik kavramları, genel adli tıp kavramları, adli rapor kavramı, düzenlenmesi ve diş hekimlerinin rolü. Türkiye ve dünyada adli odontoloji kavramı ve önemi, kitlesel facialar, faciaların organizasyonu ve facialarda kimlik tespitlerinde diş hekimlerinin rolü ve etkinliği, kimlik tespiti yöntemleri, veri tabanı oluşturulması ve ısırık izlerinin değerlendirilmesinde diş hekimi konuları anlatıldı.


Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Dt. Süleyman Dilek, diş hekimlerine yönelik eğitimlerin devam edeceğini, Çukurova Üniversitesi ile bu konuda işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

adli
diş
hekimliği
kursu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir