Medimagazin logo

Alvimedica Bilim İnsanları ile Elele

Üniversitelerdeki buluşlar, ticarileşebildiği ve toplumla buluşabildiği oranda yaygın fayda sağlayabiliyor. Tıbbi cihaz sektöründe yenilikçi çözümlere destek veren Alvimedica buluşları ticari hayata kazandırmak için üniversitelerle ortak proje toplantıları düzenliyor. Bu çerçevede Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof Metin Doğan ve beraberindeki heyet, ortak projeler geliştirmek amacıyla Alvimedica’nın Çatalca fabrikasını ziyaret etti.
Alvimedica Bilim İnsanları ile Elele
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 
Tıbbi cihaz sektöründe yenilikçi çözümlere destek veren Alvimedica buluşları ticari hayata kazandırmak için üniversitelerle ortak proje toplantıları düzenliyor. Bu çerçevede Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof Metin Doğan ve beraberindeki heyet, ortak projeler geliştirmek amacıyla Alvimedica’nın Çatalca fabrikasını ziyaret etti.
Görüşmelerde, katma değerli yerli üretimin öneminin son dönemde çok daha fazla anlaşıldığına vurgu yapılarak, üniversitelerdeki buluşların ticarileşebildiği ve toplumla buluşabildiği oranda faydasının yaygınlaşabildiğine dikkat çekildi.
Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı  Leyla Alaton, memleketimiz için önemli projeler geliştirebileceğimiz işbirlikleri bizi her zaman heyecanlandırıyor diyerek, bölgede yenilikçi çalışmaları destekleme konusunda bir hub haline geldiklerini ve üniversitelerden ortak proje geliştirme konusunda büyük ilgi gördüklerini ifade etti. “Yılsonuna doğru Çatalca’da tamamlanması planlanan yeni fabrika ile ülkemiz için her geçen gün değeri ve önemi çok daha fazla anlaşılmakta olan projeleri gerçekleştirmeye yönelik büyük yatırımlar yapmaktayız.” dedi.
Üniversitelerin bünyesinde geliştirilmiş ticarileşmeye uygun ürünler için işbirliği projelerini hayata geçiren şirketin, bu kapsamda pazara sunmaya hazırlandığı tıbbı cihaz alanında yeni ürünleri de bulunuyor .
Alvimedica’nın yenilikçi ürün kriterleri, katma değeri yüksek medikal cihazlar ile ticarileşmeye açık pazarda gelişim gösterebilecek ürün ve uygulamaları kapsıyor. Ürün geliştirirken medikal cihaz patentinin üretime geçmesinde 4 ile 7 yıllık bir süreç olduğu göz önüne alınarak planlaması yapılıyor.

tibbi cihaz sektoru
alvimedica
yildirim beyazit universitesi
prof metin dogan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir