Medimagazin logo

Araştırmacı hemşireler bir araya gelecek

Hemşirelikte araştırma etiği, deneysel araştırma yöntemlerinin yanı sıra ölçek geliştirme konularının da ele alınacağı ‘’ Ulusal Hemşirelikte Araştırma Kongresi’’ nin ilki Ankara’da düzenlenecek.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Araştırmacı hemşireler bir araya gelecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Derneği tarafından Ankara Üniversitesi ve Altındağ Belediyesi işbirliği ile düzenlenen ‘’1.Ulusal Hemşirelikte Araştırma Kongresi’’ 20-22 Nisan tarihlerinde,  Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Kongre Merkezi’nden düzenlenecek.

Dünyaca ünlü felsefeci Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin “Araştırmada Etik Sorunlar” başlıklı sunumuyla yer alacağı kongrenin açılış konuşmasını,  Kongre Başkanı Prof. Dr. Ayten Demir, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Afsun Ezel Esatoğlu ve Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki yapacak.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden öğretim üyelerinin konuşmacı olarak yer alacağı kongrede, deneysel araştırma yöntemleri, geçerlilik-güvenirlik araştırmaları, ölçek geliştirme çalışmalarının yanı sıra; mülteci, kadın ve çocuk gibi gruplara yönelik araştırmalar, teknoloji, toplum temelli araştırmalar, klinik araştırmalar ve araştırma etiği gibi konular da ele alınacak.

En iyi 3 sözel ve poster bildirinin ödül alacağı kongrede yer alan konuşmacı sunumları,  sözel sunum veya poster olarak kabul edilen tüm bildirilerin özetleri  “I. Ulusal Hemşirelikte Araştırma Kongresi 2017 Bildiri Kitabı”nda yayınlanacak.

hemşire
kongre
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir