Medimagazin logo

'Hastane yoğunlaştı, 30 hekim daha gönderin'

Sivas'ta Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde yaşanan yoğunluğun giderilmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan 30 hekim ataması istendi
'Hastane yoğunlaştı, 30 hekim daha gönderin'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sivas'ta Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde yaşanan yoğunluğun giderilmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan 30 hekim ataması istendi.

Halen 25 hekimle hizmet veren hastane günlük 600 hastayı tedavi ediyor. Sağlık Bakanlığı'ndan "hekim seçme logosu"nu da alan hastanede her gece bir hekim nöbete kalıyor. Ramazan ayında ise nöbet tutan doktor sayısının 3'e çıkarılacağı öğrenildi. Şu anda 25 hekim bulunan hastane, yerinin tam olarak bilinmemesine rağmen Numune Hastanesi'ndeki poliklinik hizmetinin 3 katı hizmet veriyor. Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açıldıktan sonra üniversiteye giden hasta sayısında da gözle görülür oranda azalma yaşandı. 25 diş doktoru, günlük ortalama 600 hastaya bakıyor. Ancak hekim sayısının yeterli olmadığı belirtildi. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı'ndan 30 diş doktoru daha talep edildi. Yaşanan hekim açığına Sivas milletvekillerinin çözüm bulmasını isteyen vatandaşlar, önemli bir hizmet veren hastanedeki hekim ihtiyacının bir an önce giderilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Zaman

'hastane
yoğunlaştı
30
hekim
daha
gönderin'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir