Medimagazin logo

Hastaneye gidemeyenlerin diş tedavileri evde yapılıyor

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan evde bakım ünitesi sayesinde evde bakım gerektiren ve yatalak hastalar, ağız ve diş sağlı hizmetini evde almaya başladı.
Kaynak: CİHAN
Hastaneye gidemeyenlerin diş tedavileri evde yapılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GÜMÜŞHANE- Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan evde bakım ünitesi sayesinde evde bakım gerektiren ve yatalak hastalar, ağız ve diş sağlı hizmetini evde almaya başladı. Uygulama ile ilgili bilgi veren Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Gülfem Işık, "Diş hastanemiz evde tedavi hizmetiyle ilgili hastalarımızın şimdiye kadar sadece diş protez ölçülerini alıyordu. Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan evde tedavi ünitesi birimiyle birlikte bakıma muhtaç hastalarımız artık diş çekimi ve diş protezi ile ilgili tedavilerinde de hastanemize gelmeden uzman doktor ve sağlık ekibi tarafından evinde hizmet veriliyor. Özellikle bakıma muhtaç hastalarımızın ulaşım ve tedavilerinde zorluklar yaşanıyordu, artık bu uygulama ile hastalarımız evinde tedavi görme imkanına kavuştu." dedi.

Ağız ve diş sağlığı merkezinde Nisan ayından itibaren 16.00-20.00 saatleri arası muayene uygulamasının da başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Işık, özellikle kamuda çalışan ve ilçelerden gelen vatandaşların uygulamadan oldukça memnun olduğunu kaydetti. Işık, 6 ay içerisinde bine yakın hastanın 16.00-20.00 saatleri arası muayene uygulamasından yararlandığını diğer illerde de buna benzer çalışmaların yapıldığı bildirdi.
 

evde bakım
diş tedavisi
gümüşhane
Yorum (7)
özkan özdemir
İyiden iyiye ayağa düştü meslek , sahte dişçilerle mücadele etmeyen bir sağlık bakanlığı ve bu işi bu kadar basite indirgeyen üstün zekalı (Performanssal ZEKA) akıllardan başka ne beklenebilirdi ki , Allah aşkına evde olacak işmi bu ?
0
Cevapla
abdullah özer
zor durumda yatar vaziyette ki insanlarımız için iyi bir düşünce olablir.... ama bunun altında uçan kuş dahi kaçmasın tüm sgk lı lara ulaşıp performansı zirve yapma gibi bir plan da olabilir....
0
Cevapla
Mehmet Öztürk
Bu uygulama tam saçmalık. Kırıkhandaki sahte dişçilerden hizmet alsınlar da tam olsun. Hasta muayenesi ve tedavisi öyle kolay mı? Nerede malpraktis yasası? Nerede çalışanın hakkı? Devlet sahte dişçileri, çantacıları resmen koruyor.
0
Cevapla
hülya
çok komik ya... hani sağlıkta kalite ya.. tabi önemli olan seçim oyları. ya komplikasyon gelişse
1
Cevapla
bedrettin alyamaç
kusura bakmayın birşey soracağım..diş e dolgu indikasyonu olsa ne yapacaksınız...Allah aşkına söylermisiniz...halimize gülelimmi ağlayalımmı
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir