Medimagazin logo

Kaliteli çelik dolap üretimi yapan firmalar

Çelik dolap üretimi son dönemde çeşitli sebeplerle tekrar kullanım sıklığına sahip olmaya başladı. Bu sebeplerin başında çelik dolapların uzun ömürlü kullanıma sahip olması ve dış etkenlere karşı mukavemet gücünün muadillerine göre daha iyi olmasıdır.
Kaliteli çelik dolap üretimi yapan firmalar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İşletmelerin birçoğu farklı karakterdeki insanların kullanımı için çelik dolap tercihinde bulunmaktadır.

Çelik soyunma dolabı üretimi için temel hammadde isminden de belli olduğu gibi çeliktir. Çelik alaşımın ana malzeme olması sebebiyle kalitesi de doğrudan dolap kalitesini etkilemektedir. Bu sebeple gerek levha kalınlığı gerekse dayanımını sağlayan içindeki karbon miktarı ve üretim kalitesi çelik dolap üretimi için tercih edilirken dikkat edilen hususlardandır. 

Çelik alaşımlı levhaların seçiminde firmamız Ereğli Demir Çelik işletmesinin ürünlerini kullanmaktadır. Bu ürünlerin standartlarının yüksek kalitede olması üretimini yaptığımız çelik dolapların kalitesine de yansımıştır. Üretim birimimize gelen çelik levhaların ölçüm ve kesim aşaması da önemli bir imalat aşamasını ifade etmektedir. 

Çelik dolap üretimi için malzeme kalitesi ne kadar önemliyse işçilik kalitesi de bu malzemelerin kalitelerini ortaya çıkaran unsurlardan olarak kabul edilir. Dolayısıyla kötü bir işçiliğe sahip olan çelik dolaplar ne kadar kaliteli malzemeye sahip olurlarsa olsunlar uzun ömürlü bir kullanıma sahip olmazlar. Firmamız tarafından yetenekli ve tecrübeli personelle çelik dolap üretimi gerçekleştirilmektedir. 

Çelik dolap üretimi için gerekli olan unsurlardan biri de metal işleme makineleridir. Bu makinelerin yüksek teknolojiye sahip olması işçilik hata oranlarını düşürmekte ve üretim hızı kazandırmaktadır. Firma olarak metal işleme makineleri konusunda teknolojik gelişmeleri takip etmekteyiz. Var olan yenilikleri ihtiyaçlarımız doğrultusunda bünyemize dâhil ederek dolap üretim kalitesini artırmaktayız.

Çelik dolaplar için önemli bir üretim aşaması da levhaların bir araya getirilmesi işlemidir. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için projeye uygun kaynak kalitesini yakalamanız gerekir. Ölçümlerin kaynak paylarının hesaba katılarak yapılması üretim kalitesini de artırmaktadır. İster tek parça isterse birden fazla göze sahip çelik dolaplar üretin mutlaka gövde birleştirilmesinde doğru kaynak niteliklerini yakalamanız gerekir.

Çelik Dolap Üretimi ve Malzeme

Çelik dolaplarda kullanılan malzemelerden biri de menteşelerdir. Dolap kapaklarına ve ana gövdeye sabitlenen menteşelerin kaliteli olması dolabın hareketli parçasını oluşturması sebebiyle ayrı bir öneme sahiptir. Hareketli parçalar sabit parçalara oranla sürtünmeden kaynaklı yıpranmaları daha fazladır. Bu sebeple menteşe kullanımında yıpranma payları düşünülerek menteşe seçilmesi gerekir. Yanlış ürün kullanımı dolap kapaklarının sarkmasına ve tam kapanmamasına neden olacaktır.

Kilit sistemi çelik dolapların önemli malzemelerinden birini oluşturur. Kilit sistemi müşteri isteğine bağlı olarak toplu siparişlerde projelendirilebilse de standart olarak kullanılan anahtarlı kilit sisteminin dolap güvenliğini artırıcı özelliğe sahip olması gerekir. Standart olarak sunulan bu güvenlik dışında kişiselleştirilmiş asma kilit sisteminin takılmasına müsaade eden kilit mekanizmaları da çelik dolaplar için kullanılmaktadır. 

Çelik dolap boyası gerek dekorasyon için gerekse dolabın gövdesinin nem, toz, sıcaklık gibi dış etkenlerden korunması için oldukça önemli bir yere sahiptir. Firmamız farklı renklerdeki dolap boyaları ile dolapları kullanacağınız alandaki dekorasyon uygulamalarınıza katkı sağlamaktadır. Tek renk çelik dolaplar tercih edebileceğiniz gibi kapak ve gövdenin ayrı renklere sahip olduğu dolapları da tercih edebilirsiniz. 

Çelik dolaplara boya uygulaması için elektrostatik toz boyanın kullanılması dolap kullanım ömrünü artırıcı özellikler arasındadır. Firmamız tarafından uygulanan toz boyalar birinci sınıf niteliklere sahiptir. Boya malzemesi kadar boyanın uygulanma şekli ve sahası da boya kalitesini belirlemektedir. Boyalar tozsuz ortamda uygulanması gerekir. Merdiven altı üretimlerde buna dikkat edilmeyerek kalitesiz bir uygulama yapılmaktadır. Bu kalitesiz uygulama sebebiyle boya ile dolap gövdesi arasındaki küçük parçalar boyanın uzun ömürlü olmasını engellemektedir. Boya atmaları ve kabarmalar sebebiyle dolap gövdesi de korumasız kalmaktadır. Ayrıca bu durum dekorasyon açısından da istenmeyen bir sonuç oluşturur.
Çelik dolap üretimi için malzeme ve işçilik kalitesi önemlidir ancak her müşterinin bu kaliteyi tespit etmesi beklenemez. Bu sebeple firma seçimini doğru yapmak dolap kalitesini yakalamada önemli bir adımdır. Alacağınız dolapların kurumsal özelliklere sahip bir firmadan temin edilmesi ile yetkinlik ve kalite belgelerini de otomatik olarak seçmiş olursunuz. Gerek satış öncesinde bilgilendirme ve toplu alımlarda projelendirme çalışmasında gerekse satış sonrası teknik destek verme hizmetinde firmamız daima yanınızda olmaktadır. 

https://www.gokerler.com.tr/Celik-Dosya-Dolaplari,LA_152-2.html


 

elik dolap üretimi
çelik dolap
çelik dolapları
dolap üretimi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir