Medimagazin logo

Müsteşardan ‘özel’ kehanet: Bu hastaneler kapanacak!

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr.İrfan Şencan orta boy özel hastanelerin yakında kapanacağını, bunların yerine butik ve büyük hastanelerin ayakta kalacağını söyledi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN - DR.İBRAHİM ERSOY
Müsteşardan ‘özel’ kehanet: Bu hastaneler kapanacak!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Sağlık Kuruluşları Derneği tarafından düzenlenen ‘Sağlık Sektöründe Güncel Durum Analizi – Çözüm Önerileri Sempozyumu’ Sheraton Otelde yapılıyor. Sempozyumun ilk gününde Sağlık Bakanlığı ve SGK yetkilileriyle özel hastane temsilcileri bir araya geldi.


Ankara Sağlık Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Nüket Küçükel Ezberci’nin oturum başkanlığını yaptığı oturumda Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr.İrfan Şencan özel hastanelerin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Özel sektör değil taşeron!
Aslında ‘Özel sağlık sektörü’ diye bir sektör bulunmadığını, mevcut özel sağlık kurumlarının devletin bir taşeronu olarak sağlık hizmeti sunduklarını ifade eden Prof.Dr.Şencan hem para hem de planlama konusunda devletin sınırlamalarına tabii olan bir özel sektörün varlığına dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye’yi 29 bölgeye ayırdıklarını belirten Şencan, özel sektörün de hizmet planlarını bölgelere göre yapması gerektiğini ifade etti.

Orta boy özeller kapanacak
Özel Hastanelerle ilgili Yönetmelik değişikliğini gelecek hafta çıkaracaklarına da değinen Prof.Dr.Şencan, orta boy özel hastanelerin varlığını sürdürmesinin artık çok zor olduğunu, gelecekte özelleşmiş tedavilerin yapıldığı butik hastanelerin ve büyük hastanelerin var olabileceğini söyledi.

Üniversite hastaneleri atağa geçecek
Üniversite hastanelerinin de artık üzerlerine ‘ölü toprağı’ serpilmiş durumdan kurtulduğunu ifade eden Şencan, artık üniversite hastanelerinin işletme mantığını değiştirdiğini ve belli atılımlar yaptığını kaydetti.
 

Özel hastaneler: Gözden çıkarıldık

Toplantıya katılan özel hastane temsilcileri ise devletin kendilerini ‘gözden çıkardıklarını’ düşündüğünü, kamuya büyük kaynak aktarılırken, kendilerine sürekli kısıtlama yapıldığını, 9 yıldır hizmetlerine zam yapılmadığını belirtti.
 

 

Bu yazının tüm hakları Medimagazin'e aittir. "www.medimagazin.com.tr" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

ankara sağlık kuruluşları derneği
nüket küçükel ezberci
özel hastaneler
irfan şencan
Yorum (13)
h.u
İnanın sadece ve sadece gündem bulandırma amaçlı söylemler. Aile hekimliği nöbetlerinden sonra bu demeç. Kafaları karıştıralım ortam bulansın hesabı..Asıl gündemi nasılda unutturuyorlar.
0
Cevapla
leyla
Geçen gün bir programda Eser Karakaş'ın güzel bir sözü vardı. Devlet kalitesiz hizmeti pahalıya yapan bir sisteme sahip diyerek. Müsteşar beyin sözlerinden şu anlaşılıyor, özellerin batırılması amaçlanarak büyük yatırımlar yapmaları sağlandı. Eğer öyleyse bunun hesabını dünyada da ahirette de vermek mümkün değildir. Üniversite mantığının işletmeye dönüştürülmesi bizzat üniversite felsefesiyle uyuşmayan bir durumdur. Evet onlar da sürümden para kazanmayı artık öğrendiler, sonuç kalite giderek düşüyor, Hacettepe'ye gidin bakın ne halde. Bizler boşuna konuşuyoruz, çenemizi yormaktan başka işe yaramıyor.
0
Cevapla
ayt12
"Kehanete" gerek yok. Avrupada, özellikle Almanyadaki gelişmeleri takip etsin yeter.
0
Cevapla
dr. murat yılmaz
1)Önce özel sağlık sigortasına geçin. 2)Asgari standartta temel sağlık hizmeti için gerekli primi devlet üstlensin. 3)Daha yüksek standart için prim artışı olsun. 4)Her türlü sağlık hizmeti alırken hasta mutlaka katılım ücreti versin. 5)Geliri çok düşük kişilere, katılım ücretinin otomatik kesileceği, yıllık nakit sağlık yardımı verilsin. 6)1 yılın sonunda, katılım ücretleri düştükten sonra artanı nakit olarak hastanın cebine koyun. 7)Gereksiz başvuruda, bu nakit yardımdan, katılım ücreti kesileceğinden, kişinin cebine girecek nakit azalacağından, hastanelerdeki gereksiz kuru kalabalıklar önlenecektir. 8)Hesap ortada. Bu anlattığım sistemle, çok kaliteli sağlık hizmeti, çok ucuza, %100 hasta memnuniyet garantisiyle verilir.
0
Cevapla
kemal çekten
bu kadar zorbalık olmaz, yıllarca insanlar emek harcayıp yatırım yaptılar ve yok pahasına devlete hizmet sunuyorlar, şimdi de bu kuruluşlar kapanacakmış, kapatacağız diyemiyor kendisi. ileride bu bölge hastaneleri ihalelerinde ne dolaplar döndüğü de anlaşılacaktır elbet. gerek hasta gerekse hekim ve gerekse yatırımcı vatandaşı ile bu kadar oynayan ve kandıran bir bakanlık dünyada yoktur herhalde, yazıklar olsun.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir