Medimagazin logo

Nuray Hemşireye Altın Portakal'da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

Altın Portakal'lı hemşire10 yıl önce tiyatro eğitimi alan Trabzonlu hemşire Nuray Yeşilaraz, 'Kalandar Soğuğu' adlı filmdeki rolüyle "52. Uluslararası "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nda "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"ne layık görüldü.
Kaynak: HÜRRİYET
Nuray Hemşireye Altın Portakal'da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı bir hastanede 20 yıldır hemşire olarak çalışan Nuray Yeşilaraz, sanat yaşamının yaklaşık 10 yıl önce belediye hoparlöründen "Trabzon Halk Eğitim Merkezince tiyatro kursu açılacağı" anonsu üzerine başladığını söyledi. 

Yeşaraz, "Anons üzerine gidip kursa kayıt yaptırdım. Böylece tiyatroya başlamış oldum ve o yıl ilk oyunumuzu sahneledik. Tiyatro için sürekli dile getirilen 'sahne tozu yutunca artık bırakamazsın' ifadesi benim yaşamımda da aynı şekilde gelişti" dedi.

 

 

"ADIM ANONS EDİLİNCE YERİMDEN FIRLADIM"
Nuray Yeşilaraz, yönetmenliğini Mustafa Kara'nın yaptığı "Kalandar Soğuğu" adlı sinema filminden, arkadaşlarının bahsetmesiyle haberdar olduğunu ifade ederek, "Arkadaşlarımın 'film için oyuncu arandığını' söylemesi üzerine seçmelere katıldım. Birkaç oyuncu denemesinin ardından 'Hanife' rolünü benim oynamama karar verdiler. Ben de sanat filminin içinde olacağım için sevindim" diye konuştu.

 

 

Yeşilaraz, filmin çekimlerinin doğa şartları nedeniyle zorlu geçtiğini, çekimlerin mesai saatlerine denk gelmemesi için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

"ÇİLELİ BİR FİLMDİ, KARŞILIĞINI ÖDÜLLE ALMIŞ OLDUM"
Yeşilaraz, filmdeki rolüyle ödül kazanmasından "şaşkınlık duyduğunu" ifade ederek şunları söyledi: "Çekimler sırasında arkadaşlar, 'Hanife rolüyle festivallerden ödül alabilirsin' diyorlardı ama büyük bir beklentim yoktu. Ödüle aday gösterilmek ve ödülü kazanmak mutluluk ve gurur vericiydi. Adım anons edilince yerimden fırladım. Hatta ödülü alırken sahnede jüriye teşekkür etmeyi unuttum. Jüri üyelerine, ünlü oyuncuların arasında beni gözden kaçırmadıkları için teşekkür ediyorum, sağolsunlar beni mutlu ettiler. Çileli bir filmdi onun da karşılığını ödülle almış oldum."

 

 

BOL ÖDÜLLÜ FİLM
Yeşilaraz'ın oynadığı "Kalandar Soğuğu" filmi, 28. Uluslararası Tokyo Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Seyirci Filmi", 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "Uluslararası Yarışma En iyi Erkek Oyuncu", "Ulusal Yarışma En İyi Kadın Oyuncu", "Ulusal Yarışma En İyi Müzik" ödülleri ile "Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü" kazandı.
 

sinema
en i̇yi kadın oyuncu ödülü
nuray yeşilaraz
altın portakal
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir