Medimagazin logo

Organ naklinde kullanılan ilaç satışta

Dünyada ilk 20 ilaç firması arasında yer aldığı belirtilen Japonya'nın ikinci en büyük ilaç firması Astellas, organ naklinde kullanılan ilacı Türkiye’de satışa sundu.
Organ naklinde kullanılan ilaç satışta
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünyada ilk 20 ilaç firması arasında yer aldığı belirtilen Japonya’nın ikinci en büyük ilaç firması Astellas, organ naklinde kullanılan ilacı Türkiye’de satışa sundu.
AA - İSTANBUL - Radison SAS Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Astellas Türkiye Genel Müdürü Ugo Bello, Astellas’ın organ nakli alanında uzman uluslararası bir ilaç firması olduğunu belirterek, Türkiye’de satışa sunulan ilacın karaciğer, böbrek ve kalp naklinden sonra vücudun yeni organı reddetmesini önlediğini söyledi.

Bello, ilacın kullanımıyla organ ve hastanın iyileşmesini önemli oranda arttığını kaydetti.

Astellas Avrupa Başkanı Ken Jones de Türkiye ve Astellas’ın hızla büyümelerinin bir benzerlik oluşturduğunu belirterek, Türkiye’nin kendileri için önemli bir pazar olduğunu ifade etti.

AR-GE çalışmalarına ayırdıkları bütçenin 1.6 milyar dolar olduğunu anlatan Jones, Avrupa’da transplantasyon, üroloji, dermatoloji ve anti enfektif alanlarda güçlü olduklarını sözlerine ekledi.

TÜRKİYE’DE TRANSPLANTASYON
Astellas Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Derya Erturun da Türkiye’de organ ve doku nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığına dikkati çekti.

Erturun, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de yaklaşık 45 bin hastanın organ beklediğini, 40 bin hastanın hemodiyaliz ve periton diyaliziyle yaşamını sürdürdüğünü ve bu sayıya her yıl yaklaşık yüzde 11 oranında yeni hastanın eklendiğini kaydetti.

Basın toplantısına, Prof.Dr. Münci Kalayoğlu ve Prof.Dr Alper Demirbaş da katıldı.

www.ntvmsnbc.com

organ
naklinde
kullanılan
ilaç
satışta
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir