Medimagazin logo

Sağlık-Sen Genel Başkanı: Yıpranma payında son nokta yakında konulacak

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "Sağlık çalışanlarının hak etmiş olduğu yıpranma payının verilmesi noktasında son noktanın yakında konulacağına inanıyoruz. Sağlıkta yıpranma payının hakkaniyetli bir şekilde bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak, içi boşaltılmış değil, dolu bir şekilde verilmesi noktasında takibimizi de yapacağız." dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkanı: Yıpranma payında son nokta yakında konulacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Metin Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilgililerle her ortamda sağlıkta yıpranmayı konuştuklarını belirterek, bu hususun en kısa zamanda Meclise geleceği konusunda müjdeler aldıklarını dile getirdi.

Sağlıkta yıpranma başta olmak üzere benzeri konularla alakalı da mücadele ettiklerini söyleyen Memiş, şunları kaydetti: 
"Tabi sağlıkta dönüşüm olurken, sağlık çalışanların mağduriyeti de söz konusu. Sağlıkta şiddetten bahsediyoruz. Bazı yetkili ve ilgililerle yaptığımız görüşmelerde yıpranma payının en kısa zamanda Meclise geleceğini bekliyoruz. Bu konuda ümidimiz tamdır. Sağlıkta dönüşümle sağlık çalışanlarının da memnuniyetinin arttırılması, dönüştürülmesi gerekiyor. Bu anlamda özellikle yıpranma payı ile alakalı daha önce yaptığımız çalışmalarımızı sürdürüyoruz." 
Memiş, bu ve benzeri mücadeleleri sürdürürken çözüm odaklı bir sendika anlayışıyla hareket ettiklerini vurguladı.

Tek meselelerinin bunlar olmadığını ifade eden Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Sağlık-Sen ailesi olarak ülkesini, milletini seven sendikayız. Bu ülkeye hizmet edenlerin yanında olmaktan gurur duyan bir sendikayız. Bu millete karşı duranların da karşısında dik bir şekilde sözünü esirgemeyen, söyleyen bir sendikayız. Sağlık çalışanlarının hak etmiş olduğu yıpranma payının verilmesi noktasında son noktanın yakında konulacağına inanıyoruz. Sağlıkta yıpranma payının hakkaniyetli bir şekilde bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak, içi boşaltılmış değil, dolu bir şekilde, verilmesi noktasında takibimizi de yapacağız."

Memiş, sorunlardan nemalanan bir sendikacılık anlayışı içinde olmadıklarını anlatarak, "İnşallah başta yıpranma payı olmak üzere, adaletsiz döner sermaye sisteminin düzeltilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıması ve sağlıkta şiddetin ortadan kaldırılması için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

sağlık-sen
yıpranma payı
Yorum (4)
ahmetcan tuz
AZ SONRA, BİRAZDAN, ŞİMD,İ OLDU DA BİTTİ MAŞALLAH. YA BİLADER SEN KAFA GEÇİYON. BİZ YAZMAKTAN BIKTIK SEN HALA VATANINI MİLLETİNİ SEVEN FELAN BIRAK BU AĞIZLARI VEREBİLİYORSAN ŞU TARİH DE VAZ GEÇTİM ŞU AY DE YİNE VAZ GEÇTİM ŞU YIL DE .YETTİ ARTIK SENİN BU MAVAL OKUMAN.BİRAZ CİDDİ OL BE KARDEŞİM
11
Cevapla
DURMUŞ DEMİR
''sorunlardan nemalanan bir sendikacılık anlayışı içinde olmadıklarını'' SÖYLEYEN zatı muhtereme sormak isterim: Siz sendikacılık anlayışı içine ne zaman girdiniz de bizim haberimiz olmadı. Sayın CB nın verdiği sözün üstünden daha kaç seçim geçecek ki verdiği söz tutulacak. ARTIK BU UCUZ YIPRANMA PAYI SÖYLEMLERİNİN KENDİSİ BİLE BİZİ YIPRATMAKTADIR. gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.
18
Cevapla
Ali veli
Memiş kaşar yakala sendikacı görmedim. 4 yıl oldu hala yıpranma diyor.
6
Cevapla
şenel yıldım
be bu ay emekli oluyorum yasa çıkarsa beni ve benim gibi emeklilere yansır mı?
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir