Medimagazin logo

Tabip Odasından 'İcra ihbarnamesi' alan doktor: Odam beni hatırladı!

Tabip Odasından 'İcra ihbarnamesi' alan doktorun tabip odalarının durumunu gösteren sitem, biraz da öfke dolu yazısı...
Tabip Odasından 'İcra ihbarnamesi' alan doktor: Odam beni hatırladı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN OKUYUCU KÖŞESİ-Haksızlık olmasın bu odamın beni ilk hatırlayışı değil. Ankara Tabip Odası (ATO) ile ilk tanışmamız 2005 yılında oldu. Fakülteden mezun olunca, özel bir hastanede nöbete anlaştım, SGK kaydı için tabip odasına kayıt yaptırmak mecburi dediler. Oda da ne ? dedim ; her meslek grubunun haklarını savunan, zor durumda onlara destek veren bir odası olur dediler. İyi dedim ATO’ya gittim. Sıkışık zamanda bir kaç belge imzalattılar, aldık kuruma verdik.

24 saati 100 Tlye (açlık sınırının biraz üzeri) ayda on acil nöbetiyle geçen bir yıl boyunca odam beni hatırlamadı, bir yıl sonra TUS’u kazanıp Kayseri’de asistanlığa başladım. 1700 Tl maaş + 180 Tl total nöbet ücretiyle 4 yıl çalıştım (evlendim bir çocuğum oldu); odam beni hiç hatırlamadı.

Zorunlu hizmette Yozgat 6. Bölgede uzman doktor olarak göreve başladım. 2 yıl geçti odam beni yine hatırlamadı.

2012 yılında bir gün başhekimliğe bir mektup geldi, üzerinde ATO logosu , işte dedim odam beni sonunda hatırladı, ‘Hayırlı olsun’ diyecek. Heyecanla zarfı açtım: ‘ 2005-2012 yılları arası birikmiş 1000 tl aidat borcunuz  bulunmaktadır. Ödememeniz halinde hakkınızda icra yoluyla.....’  Tam bir hayal kırıklığıydı.

Aynı soğuklukla cevap yazdım :’2006 yılı Nisan Ayı’nda  Kayseri’de göreve başladığımdan. 1 yıllık aidat borcumun hesaplanması halinde ödeyeceğimi.... ‘. 

Cevap gelmedi. Odam beni yine unuttu, herhalde dedim 150-200 tl için zahmete girmediler.

2016 yılında odam beni bu sefer Maraş’ta hatırladı. ‘2005-2012 yılları arası şu kadar borcunuz bulunmaktadır. Ödememeniz halinde...’

Öğrendim ki her yönetim değişikliğinde eski borç defterleri  açılır, ülke sağlık sistemi ve doktorların özlük hakları için hayati öneme haiz Küba gezileri için kaynak aranırmış. Odamın beni 3-4 yılda bir bulmasının nedeni buymuş.

Geçen gün hayatımda ilk kez bir İcra ihbarnamesi aldım, fakülteden sonra üç kuruşa çalışırken sırf icra korkusuyla öğrenim kredisinin taksitlerini yatırırken beni hatırlamayan odam bu sefer bana çok kızmış, borcum avukat ücreti+ faizle 1500 Tl yi geçmiş.

İşin hukuki boyutunu araştırmadım, büyük ihtimalle  o imzaladığım belgelerin bir tarafında dilekçeyle başvurmadığım takdirde üyeliğimin devam edeceğini yazan bir 3 puntoluk madde vardır. Ama her hukuki olan, adil midir? Zaten odalar aslında hukuk adı altında yapılan zulümleri engellemek için kurulmamış mıdır? Peki  bu durumda benim hakkımı kim savunacak? İlk kez hukuki destek istesem Odam yardım eder mi acaba? Ama üye değilim şimdi, tekrar üye mi olsam?

Diyeceksiniz ki Doktor Bey, bunca yıl hiç aramamışsınız, tayin olduğunuzu bildirmemişsiniz suç sizde, haklısınız da onlar da beni aramadı be kardeşim. Ya da şöyle diyeceksiniz: ne uğraşıyorsun öde kurtul! Ödemem kardeşim , bir kişi eksik gitsin Küba’ya. Ya da Ankara Ufuktepe’ye bir  polikliniğe , Yozgat Çekerek’e , Maraş Andırın Devlet Hastanesine , herhangi bir araştırma hastanesinde asistan odasına gitsinler. Daha ucuza malolur. O Zaman seve seve veririm.

İcra memurları gelince resimlerini çeker atarım. Avukatla görüşeceğim , mümkünse hapse çevirsinler cezayı. Böylece dünyada ilk kez bir meslek örgütü, haklarını korumak üzere kurulduğu üyelerinden birini hapse attırmış olur. Odam artık beni hiç unutmaz o zaman. Siz de mektup yazarsınız hapishaneye. Türküm de hazır: Odam güleçtir benim , haracını verince!

İcra ihbarnamesinin ekindeki doktor listesi epey uzundu. Teşhir etmemek için için paylaşmıyorum.

Sevgi ve adaletle kalın (bu ülkede ikisi de az)

Dr Turgay

Medimagazin Okuyucu Köşesine iletmek istediğiniz mesajları info@medimagazin.com.tr adresine iletebilrsiniz

 

 

meslek odaları
tabip odası
icra ihbarnamesi
Yorum (20)
dr.ALİ
Tabib odası tamamen politize olmuştur.işi gücü sol içerikli mesajlar vermektir.Che Guevara ise en büyük hayranlarıdır.
25
Cevapla
By.Simurg
Yıllık 170 TL,,aylık 15 TL için bu kadar söze ne gerek vardı sayın meslektaşım.Hangi derneğin üye aidatı yok söyler misin?Bu dernekler ücretsiz kirada oturup ,ücretsiz personel mi çalıştırıyorlar sizce?Şimdiye kadar bir üye Tabip Odaları tarafından icraya verilmiş midir? Size önerim ödeme gücüm yok diye bir dilekçe verin yeterlidir. Not:Üyelikten istifa etmezseniz bu durum tekrarlanır.
9
Cevapla
Dramg
Tus ücretleri 300 lira oldu tabipler odasından ses yok. Mail attım "bu konuda birşeyler yapmayı düşünmüyor musunuz? Tüm genç hekim arkadaşlar mağdur oluyor" diye. Cevap bile vermediler. Tus 300 lira olarak kaldı. Kpss için bir itiraz etti millet 400 küsür liradan 100 küsür liraya düştü. Yıllarca doktorların yaşadığı hak kayıplarında oda çok pasif kaldı. Bugün doktorların olduğu durumun bir sebebi de bu pasifliktir.
18
Cevapla
Dr turgay
Sayın meslektaşim yazıyı olursanız,meselenin para olmadığını anlarsınız. Sen bir üyenin 8 sene hiç arama sorma, sonra da haktan hukuktan bahset.eger bu 13 yıl içinde bir tek doktor arayıp hal hatır sorsa iş bu noktaya gelmezdi.evime haciz ihbarı geldi,bundan sonra dilekçe telefon bir işe yaramaz.Maraştayim tabip odasından sürekli arar sorarlar.hic bir sıkıntı yaşamadım. Sorun Ankara'da
20
Cevapla
Dr turgay
Hadi diyelim ben sorumsuzum ,unutkanim . Aidat gecikmiş 10 gün bekle 1ay bekle, 1yil bekle; 8 yıl ne be kardesim . Bu sorumsuzluk değilse, fırsatçılıktir, şark kurnazlığıdir.boyle bir kurum hekimleri temsil edemez.
33
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir