Medimagazin logo

TDB Başkanı Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanlığına aday oldu

TDB Başkanı Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanlığına aday oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof.Dr. Taner Yücel; 130'dan fazla ülkenin, 200`e yakın Ulusal Dişhekimleri Birliği ve uzman kuruluşundan oluşan, bir milyondan fazla dişhekimini temsil eden Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Başkanlığına aday olmuştur.

FDI Avrupa Bölgesel Organizasyonu'nun (ERO) Yönetim Kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Taner Yücel; 22-25 Eylül 2015 tarihlerinde Tayland'ın başkenti Bangkok'da yapılacak olan 103. FDI Kongresi Genel Kurulu'nda FDI Başkanlığı seçimine katılacaktır. Avrupa'nın desteklediği tek aday olarak seçimlere katılan Prof. Dr. Taner Yücel, Amerikan Dişhekimleri Birliği'nin adayı Dr. Kathryn Kell ile yarışacaktır.

Geçmiş dönem İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanlığı da yapan ve halen Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanlığının yanı sıra İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi ABD Başkanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Taner Yücel; gerek FDI gerekse ERO'nun pek çok bilim komisyonunda, Birliğimiz adına ülkemizi uzun yıllardır başarıyla temsil etmiş ve etmektedir.

Yüzyılı aşmış bir gelenekten gelen FDI'ın, 2013 yılında 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi'nin ülkemizde yapılması yönündeki özel gayretleriyle İstanbul'da gerçekleştirilmesi, Kongrenin mali ve katılımcı sayıları bakımından ulaştığı rekor düzey, genel sağlık-ağız diş sağlığı ilişkisini ortaya koyarak dişhekimliği mesleğine yeni bir bakış getiren İstanbul Deklarasyonun imzalanmasıyla da dişhekimliği mesleğinin bilimsel yapılanmasına getirdiği yeni açılımlar, ayrıca sayıları 34'e ulaşan komşu ülkeler ve Türk Cumhuriyetlerinin de içinde bulunduğu 5. yılına giren ve TDB önderliğinde oluşturulan bölgesel bir organizasyon olan Komşu Ülkeler Dişhekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu, Genel Başkanımız Prof. Dr. Taner Yücel yönetiminde gerçekleştirilmiştir.

Türk Dişhekimleri Birliği olarak onur duyduğumuz bu adaylık; genç örgütümüzün yıllara dayalı, uzun erimli ve katma değer yaratan politikaları ile uluslararası arenada kazandığı güvenle elde edilmiştir.

Sayın Prof. Dr. Taner Yücel'in ulusal ve uluslararası alanlardaki mesleki kariyerini Dünya Dişhekimleri Birliği Başkanlığı ile sürdürmesi; ülkemizdeki dişhekimliği mesleğinin geleceğinin yanı sıra tüm sağlık bileşenlerine ve dişhekimliği endüstrisine de önemli katkı ve açılımlar getirecektir.



TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ
MERKEZ YÖNETİM KURULU

türk dişhekimleri birliği
prof.dr. taner yücel
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir