Medimagazin logo

TİTCK laboratuvarları uluslararası arenada

Türkiye’nin ilaç, kozmetik ve tıbbi cihaz analizlerinin yapıldığı tek ulusal resmi laboratuvarı olan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Analiz ve Kontrol Laboratuvarları aşı, serum ve tıbbi cihaz alanında yapılan analizlerde TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) denetimini başarı ile tamamlayarak akreditasyon belgesi almaya hak kazandı. 
TİTCK laboratuvarları uluslararası arenada
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Belge, kurum yetkililerine, bugün gerçekleştirilen tören ile verildi. 
TİTCK Analiz ve Kontrol Laboratuvarlarında, aşı, serum, kan ürünü ve alerjen gibi biyolojik ürünler ile ilaç,  kozmetik ve tıbbi cihazların kalite kontrol testleri; ulusal ve uluslararası standartlar doğrultusunda yapılıyor.
Avrupa Akreditasyon Birliğinin (EA), Uluslararası Akreditasyon Forumunun (IAF) ve  Uluslararası Laboratuar Akreditasyonu Birliğinin (ILAC) tam üyesi konumunda olan TÜRKAK içinde aşı, cerrahi iğne ve cerrahi ipliklerin de olduğu 11 kriter üzerinden değerlendirmesini yaptı. TİTCK laboratuvarları uluslararası kurallara uygun çalıştığını kanıtladı. 
Akreditasyon belgesi ile laboratuvarlar uluslararası alanda tanınır hale gelecek.  Analiz sonuçları tüm dünyaca kabul edilecek. 
Ayrıca, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinin aşılama programlarında da yer alan aşı ve ilaçların kalite kontrol testlerini yaparak, bölgedeki hakem laboratuvar olma yolunda ilerleyecek. 
Bu yıl, TİTCK’nın, PIC’s (İlaç Denetim Sözleşmesi ve İlaç Denetim İşbirliği Planı Otoritesi) tarafından da denetime tabii tutulması bekleniyor. Bununla birlikte, uluslararası tanınabilirlik yolunda büyük bir adım daha atılmış olacak. 

titck
naliz ve kontrol laboratuvarlari
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir