Medimagazin logo

"Türk Dişhekimleri Birliğine ait olan pek çok yetki Sağlık Bakanlığı'na verilmiştir''

Türk Dişhekimleri Birliğince (TDB) Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname eleştirilerek, ''Demokratik katılıma olanak tanımayan bir yaklaşımla düzenlenen KHK ile TDB'ye ait olan pek çok yetki Sağlık Bakanlığına verilmiştir'' denildi.
Kaynak: AA
"Türk Dişhekimleri Birliğine ait olan pek çok yetki Sağlık Bakanlığı'na verilmiştir''
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Dişhekimleri Birliğinden, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin değerlendirildiği Başkanlar Toplantısına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.


     ''Bir gece yarısı operasyonu ile yürürlüğe konulan kararname, hukuka egemen olmaya çalışan zihniyetin tüm gücü elinde tutmaya çalışmasının örnekleriyle dolu'' ifadesine yer verilen açıklamada, düzenlemenin tüm sağlık meslek örgütlerine bakışı bir kez daha ortaya koyduğu ifade edildi.
    

Açıklamada, ''Hiçbir şekilde demokratik katılıma olanak tanımayan bir yaklaşımla düzenlenen bu KHK ile Türk Dişhekimleri Birliğine ait olan, dişhekiminin mesleki denetiminden mesleki hizmet bedelinin belirlenmesine kadar pek çok yetki bakanlığa verilmiştir'' denildi.

"türk
dişhekimleri
birliğine
ait
olan
pek
çok
yetki
sağlık
bakanlığı'na
verilmiştir''
Yorum (9)
tam günü destekliyoruz
Kamu dişhekimi olarak bugüne kadar bizi desteklememiş bir meslek birliğinin iş kendine geldiğinde bu şekilde açıklama yapabilmesi komik. Tam günü ve beraberinde khk ile getirilmiş olan düzenlemeleri sonuna kadar destekliyorum.Siz yapamıyorsanız yapana kızmayacaksınız.
0
Cevapla
Ali ALEMİSOĞLU
Yazıda belirtilen mesleki hizmet bedelinin belirlenmesi yetkisinin bakanlığa geçmesi çok doğal çünkü tdb hiç bir zaman uygulayamadığımız, toplumun ekonomik yapısından uzak tarifeler belirlediği için birinin bunlara önlem alması gerekiyordu.Sürekli geriye giden mesleğimizin bu hale gelmesinde TDBnin politikalarının ve büyüklerimizin hiç mi suçu yok acaba. Saygılarımla.
0
Cevapla
şahin öztürk
sevgili memur diş hekimi kardeşim..inşallah tam günü destekleyen bu ifaderinden dolayı bbirgün gelip pişman olmazsın..zira tepenizde bir dönüşüm kılıcı kime ne zaman saplanacağı belli değil..sen muhtemelen adsm de çalışıyorsundur..performans denilen icat seni yormuyor mu..dolguları istediğin ihtimamla yapabiliyormusun..hekimlerin at yarışı gibi puan peşinden koşmaları zoruna gitmiyor mu..bunlardan rahatsız değilsen diyecek bişey yok zaten..yolun açık olsun..
0
Cevapla
Gökhan Karamanlı
Uzman diş hekimliğine karşı olan kendini bilmez bu birliğe herşey müztehaktır.....
0
Cevapla
Serbest Dişhekimi
Türk Dişhekimleri Birliği yetkisini daha önce F tipi eylemlere destek vermek için kullanmıştı. İşte gelinen nokta
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir