Medimagazin logo

Yıllık izinlerde döner sermaye kesilmesin!

Kaynak: MEDİMAGAZİN
Yıllık izinlerde döner sermaye kesilmesin!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık personeli ülkemizde mevcut kapasitesi ile en ağır şartlarda çalışan personel grupları arasındadır.
Kamu sektöründe çalışan sağlık personellerinden kullandıkları yıllık izinleri için ücret kesintisi yapıldığını biliyor muydunuz?
Kanunen verilen bir hak olmasına rağmen , yılın tüm yükünü taşıyan bu çalışanları yıllık izinlerini kullanmak istediklerinde döner sermaye dediğimiz ücretlendirme tablosundan kullandığı izin gün sayısı ölçüsünde kesintiye uğratılmaktadır.
Sağlık çalışanlarına bir ödül sistemi getirilmesi gerekirken , tüm sağlık çalışanlarının yıllık izinlerini kullanması zorunluluğu getirilmesi gerekirken maalesef ayrıca ceza gibi yapılan bu uygulama ile mağdur olmaktadırlar.
Bu iş yükü altında yıllık izinlerin gelir düşme endişesi ile kullanılamamasının adalete hakkaniyete uygun bir yaklaşım olmadığını düşünmekteyim. Yetkililere yıllık izin sorulduğunda sıkıntı yok kanuni hakkı kullanıla bilir cevabı alabilirsiniz!! Gelin birde çalışana sorun kim gönül rahatlığı ile izne çıktığında gelirinin azalacağını tırpanlanacağını bile bile izin kullanabilir. Sözüm ona sendikalar da maaş zammı için uğraşmakta gelin önce hakkedilen geliri tırpanlatırmayın.

Acilen döner sermaye düzenlemesinin yapılarak kanuni hakkımız olan yıllık izinlerin kullanımı özendirilmelidir.

Dr. Seda

yıllık
izinlerde
döner
sermaye
kesilmesin!
Yorum (13)
hatice hatice
Döner sermaye sistemindeki adaletsizliğe değinmeden sadece şunu söylemek istiyorum :toplumdaki hekim gurubu olarak bizlerin çok yüksek gelirli olmamız algısı maalesef hükümetle zam pazarlığı yapan sendikaların da görüşüdür.Bunu zaman zaman yaptıkları açıklamalarda da dile getirdiler.''Döner sermaye havuzunda hekimlerin musluğu hep akıyor biz asıl diğer gurupların durumlarını düzeltmeye çalışıyoruz'' diyen, şu an yetkili sendika olan sendikanın üst düzey temsilcisi değil mi? Hekim dışı sağlık personelinin de mağduriyetleri tabii ki giderilsin ama onlar için uğraşılırken bizim için de bir şeyler yapılsın. Madem üyeyiz sadece sayıyı kabartmakla kalmasın üyeliğimiz.Hekim gurubu için de mağduriyetlerimizin giderilmesi adına gözle görülür bir şeyler yapılsın.
0
Cevapla
Osman D
Seda hanım çok haklı bir konuya değinmiş. Aslında vicdani olarak yıllık izin bir yıllık çalışmanın getirdiği yorgunluğu atmanın, yani çalışmanın doğal bir parçasıdır ve onun içinde değerlendirilmelidir. Yani yıllık izinde ya maaş da kesilmeli, ya da döner sermaye de kesilmemelidir. Yani, yıllık izinde maaşın kesilmesi ne denli saçma ise döner sermayenin kesilmesi de o kadar saçmadır. TTB üstüne vazife olmayan siyasi takıntılarını bırakıp biraz bu konulara eğilse, aslında kolayca çözülebilir diye düşünüyorum.
0
Cevapla
h.b.
İzinlerde ek ödemelerin kesilmesi insanlık dışı bir uygulamadır.bu uygulama hastane köşelerinde büyük özveri ile çalışan sağlık emekçilerini ödüllendirmek yerine cezalandıran bir uygulamadan başka bir şey değildir.
0
Cevapla
ali s.
kesinlikle katılıyorum.2007 den beridir aldığımız döner sermaye erimektedir.sut fiyatları değişmediği gibi döner sermaye payları hergün daha da düşmekltedir.sağlık bakanlığı hekimlere ,sağlık çalışanlarına adeta saldırmaktadır.sesini çıkaran sağlık çalışanı da sizin gibi pek yoktur.
0
Cevapla
uzm
yıllık izin mi, 4 gun bildirili ve bir defa gittiğim yurt dışı kongre için dönerimin yarısını kesti insafsızlar, izin kullanmak hayal, üstüne para isterler..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir