Medimagazin logo

Aile hekimi hastasının bastonla saldırısına uğradı

Sinop'un Gerze Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Aile Hekimi Dr. Hakan Uzun, İstanbul’dan ilçeye tatil amaçlı gelen bir hasta tarafından darp edildi
Kaynak: İHA
Aile hekimi hastasının bastonla saldırısına uğradı
Dr. Hakan Uzun
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İddiaya göre, şeker hastası olduğu belirtilen R.K. (45), ilaç konusunda doktorla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine hasta R.K.'nin elindeki bastonla doktorun yüzüne vurarak gözlüğünü kırdığı ve kafasının değişik noktalarından yaraladığı kaydedildi. Aile sağlığı hekimlerinin yaşanan arbedeyi duymaları üzerine olaya müdahale ederek kavgayı ayırdıkları öğrenildi. 

Aldığı darp üzerine hekim arkadaşları ile birlikte Gerze Devlet Hastanesine götürülen Dr. Hakan Uzun, yapılan tedavi sonrasında Gerze Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Sinop Sağlık Müdürlüğüne bağlı hekimlerinin 21 Ağustos Çarşamba günü saat 18.00 sıralarında Gerze Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yapacağı belirtildi. 

sağlıkta şiddet
aile hekimi
Yorum (12)
sağlıkta
Sağlık magandasavar tedbirler : 1. Hemen içeri a) Akli dengesi yerindeyse kodese b) Akli dengesi yerinde değilse kapalı psikiyatri servisi ya da akıl hastanesine, akıllanıncaya kadar, öyle sakinleştirip salıvermek yok. 2. SGK iptal edilecek (uyguladığı şiddetin miktarıyla orantılı olarak). 3. Sağlık kuruluşlarında vatandaşın yoğun olduğu ortamlarda yine uyguladığı şiddetin miktarıyla orantılı olarak hasta yakınlarına bilgi verme, onları sakinleştirme, sağlıkçaya karşı olan saldırılarda araya girme, engelleme gibi görevler
26
Cevapla
Mehmet Aygün
Problem ne idi? Muhtemelen şeker ilacı yazdıormak istemiştir,hekimde kendi aile hekimin yazsın demiştir,sonuç ortada ? Olay bu ise hata kimde,ben cevap vermiyorum, bu bir soru ama o aile hekimine soruyorum.
4
Cevapla
dr.ali
saldırı,hakaret,küfür,ana avrat sövmek,çıkışma,ters ters konuşma,saygısız hareket ve sözler.Mahkemeye gidersen,mahkemeye gitmekten bıkarsın.mahkemeler hiç bir işe yaramıyor.sağlık bakanlığı ve idare ise siyasetten korkularından saldırganı tutuyor.
41
Cevapla
Aslı
Olacak şey değil:( Hem de Hakan Uzun gibi beyefendi birine... çok geçmiş olsun. Ama sert kayaya çarptığını da bilmiyor olmalı. Hakan Uzun çok düzgün biridir ama hakkını sonuna dek arar.
22
Cevapla
hamit
Türkiye Geneli Her ASM'ye 3 Sağlık personeli iş sahibi olacak. Aile hekimleri Maaşları 11-12 bin Zaten alıyorlar. Cari giderler A sınıfı 5700 B sınıfı 4700 her ay yatıyor. Aile hekimleri maliyetle uğraşıp maaş+Cari giderler yatıyor.Cari giderleri hesaplayıp ne kadar cepe atarım diye.Hangi Gruplamanın daha kar edeceğini hesaplıyorlar.Aile hekimleri hem kendi işini rahat yapar hemde hastalarla daha fazla ilgilenir.Elektirk ,su diğer giderle kafasını yormasın..Zaten bir Aile hekimi zaten maaşını alıyor.Devletimiz onlar bu işle yormasın işleri yaparsa daha verim alır Vatandaş Aile hekiminden memnun kalır. Bir ALLAH için çıkıp söylemiyorki Cari giderler Araştırılsın.Türkiye Geneli Her ASM'ye 3 Sağlık personeli iş sahibi olacak.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir