Medimagazin logo

Aile hekimi iş stresinden kurtulmak için gitti: 'İnsan kendini yeniliyor'

Sonbahar aylarında renk cümbüşünün yaşandığı Artvin'in Karçal Dağları ve eteklerindeki göller, ziyaretçilerini büyülüyor
Kaynak: AA
Aile hekimi iş stresinden kurtulmak için gitti: 'İnsan kendini yeniliyor'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Her mevsim ayrı güzellikler sunan Artvin'in etrafını saran Karçal Dağları, zengin bitki örtüsü ve yaban hayatı çeşitliliğiyle doğa ve fotoğraf tutkunlarını kendisine çekerken, sonbahar aylarında hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte ağaçlar farklı renklere bürünerek doğal bir güzellik oluşturuyor.

Vadilerde bitki örtüsündeki renk cümbüşü sonbaharın tüm izlerini yansıtırken, eteklerde bulunan buzul göllerin manzarasına ise doyulmuyor. Beyaza bürünmüş dağların zirvelerinin sisli halinin de bu manzaraya katılması, fotoğraf tutkunlarına eşsiz dakikalar yaşatıyor.

Fotoğraf tutkunları, renk cümbüşünü görüntüleyebilmek için Borçka'nın Heba Yaylası ve Şavşat'ın Aşağı Koyuncu, Yukarı Koyuncu ve Yavuz köyünü mesken tutuyor.

Yaylacılar ve orman köylüleri ise ilk kar düşene kadar evlerinde zaman zaman bölgeye gelen doğa tutkunlarını ağırlayarak misafirperverlik örneği sergiliyor.

Aile hekimi doktor Erkan Balta, AA muhabiri Muhittin Sandıkçı'ya yaptığı açıklamada, şehrin ve iş stresinden uzaklaşmak için yaylalara çıktığını belirtti.

Sonbahar renklerinin ayrı bir güzelliği olduğunu vurgulayan Balta, "Doğanın renkleri içerisinde insan adeta kendini yeniliyor. Renklerle birlikte akan su ile birlikte adeta sizin de yorgunluğunuz üzerinizden akıp gidiyor." dedi.

Balta, doğanın kendisi için bir terapi merkezi olduğunu sözlerine ekledi.

aile hekimi
iş stresi
karadeniz
karçal
Yorum (5)
Hasan Akdemir
Üç yıldır izine çıkmamış birisi şu anda bu resimlere bakıyor ve emekliliğinde böyle bir yerde çiftlik kurma hayaliyle üç yıl daha izinsiz çalışma enerjisi depoluyor.
19
Cevapla
m. murat
O zamana kadar ranta kurban gider o yerler. Karadeniz arapların istilası altında. O bölgenin halkı (sürekli görmesinden olsa gerek yeşilin doğanın değerini bilmiyor) parayı bastılar mı hemen yelkenleri suya indiriyorlar. (Hasan Akdemir (Nöroloji Uzmanı'nın yorumuna binanen)
4
Cevapla
m. murat
Aman, sayıları artık elin parmağını geçmeyen böyle bakir, henüz betonlaşmaya kurban gitmemiş yerlerin fotolarını paylaşmayalım. Birileri oralara da göz dikip imara açmasın sonra.
4
Cevapla
Acil uzm
Kimse alınmasın kırılmasın. Aile hekimleri de strese giriyorsa saglık sistemini omuzlayıp hep ötelenen sorunları çözülmeyen emeğinin karşılığını alamadığı gibi haklarını savunamayan uzmanlar napsın.
7
Cevapla
Ali Yücel
Sayın Acil uzm (Acil hekimi) aile hekimliğini yayla zannetmeniz çok normal. Siz ayrıştırıcı olabilirsiniz ama biz yine de ''bütün'' hekimlerin sorunlarına duyarlı kalacağız ve sizin sorunlarınızın çözümü için de gerektiğinde sizleri destekleyeceğiz.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir