Medimagazin logo

Aile hekimine asgari ücretten daha az maaş ödendi

Sağlık Bakanlığının Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği çerçevesinde yıllık iznini kullanan bir aile hekimi, kesintilerle 2 bin 704 lira maaş aldı.
Kaynak: Sözcü - Latif SANSÜR
Aile hekimine asgari ücretten daha az maaş ödendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bir Aile Hekiminin aldığı maaşın bordrosunu paylaşan Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası hekimin eline geçen aylığın asgari ücretin altında olduğuna açıkladı.

“Bordrosunu paylaştığımız, yıllık iznini kullanan bir aile hekiminin kesintiler bordrosunda eline geçen aylık ücret asgari ücretin altındadır. Ceza yönetmeliği ile bu kesintilere ayrıca performans kesintileri de eklenecek ve çok sayıda aile hekimliği çalışanının aylık geliri asgari ücretin altına düşebilecektir” açıklamasını yaptı.

“Maaşlar asgari ücretin altında olabilir"

Sağlık Bakanlığının Aile Hekimlerine ek ödeme vereceğini iddia ederek savunduğu yönetmeliği eleştiren sendika, “Salgınla mücadele eden, Türkiye'nin sağlık hizmetlerinin yarıya yakınının gerçekleştiği Aile Hekimliği sisteminde, ceza yönetmeliğinin uygulanmasıyla elimize geçen ücret, asgari ücretin altında olabilir” değerlendirmesini yaparak yasalar ve uluslar arası sözleşmelere aykırı yönetmeliğin iptalini istedi.

aile hekimi
asgari ücret
maaş
maaş bordrosu
Yorum (2)
dr ceyar
16 yıllık uzman doktorum...ilk defa 1 ay tatil için izin aldım...(yaş 47...1993 yılından beri uzun ve yorucu bir eğitim altında zaten zorluklarla geçen ihtisas hayatının biriktirdiği yorgunluğu bir an olsun unutmak için)...ağustos ayında elime 9500tl toplam para geçti ....döner -nöbet yok...tekrar ediyorum...ilk defa 1 ay izin aldım ve 16 yılda ki TOPLAM İZİN SÜREM 1 AY DEĞİLDİR...önce meslek beni sevecek...sonra ben mesleği sevecem...sonra ben hasta ve hastaneyi sevecem...motive olacam...iş çıkaracam...bu kadar paraya kaliteli bekleyenler kerrat tablosunu bir daha ezberleyip şapkalarını çıkarıp önüne koysunlar....
119
Cevapla
mehmet
Aile hekimliği kanunu var diyeceklerdir sorulacak olunursa eğer ... kanuın dışına çıkamayız ... heee bide şu var ; sen istedin , imzaladın ! kimse seni zorla aile hekimi ol demedi ...
53
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir