Medimagazin logo

Aile hekimini domates yetiştirdiği için şikayet ettiler! Bostan acilen iptal edilsin!

Vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) 2019 yılının ilk beş ayında 9 bin 500 şikayet geldi
Kaynak: İHA
Aile hekimini domates yetiştirdiği için şikayet ettiler! Bostan acilen iptal edilsin!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan Kamu Denetçiliği Kurumu'na (KDK) 2019 yılının ilk beş ayında 9 bin 500 şikayet geldi. Vatandaşların KDK'ya hayatın her alanından yaptıkları başvuruların bazıları milyonlarca çalışanı ilgilendirirken, bazıları enteresan içeriğiyle okuyanları şaşırtıyor.

Aydın'dan kuruma başvuran bir vatandaş, Milli Piyango İdaresi'nin 19 Mayıs 2019'da yaptığı çekilişte amorti rakamları olarak bir ve dokuz rakamlarının belirlenmesini şikayet etti. Bir ve dokuz rakamlarına amorti çıkmasını çok manidar bulduğunu ifade eden vatandaş, herkesin kafasında soru işareti belirdiğini ve çekilişin hakkaniyetli olmadığını düşündüğünü söyleyerek KDK'ya başvurdu.

Hekimin bostanına şikayet

Ankara'dan KDK'ya ulaşan bir vatandaş ise mahallesindeki Aile Sağlığı Merkezi (ASM) hekiminin kurum bahçesine domates, salatalık ekmesini şikayet etti. Vatandaş başvurusunda ASM'ye komşu olduğunu, ekilen bostandan rahatsızlık duyduğunu, domates ve salatalıkların yetiştikçe zehirli hayvan ve haşerelerin hatta yılanların dikkatini çekeceğini savundu. Şikayetçi vatandaş duruma müdahale edilmesi ve yeni yeni yeşermeye başlayan bostanın acilen "iptal" edilmesi talebiyle KDK'ya başvurdu.

"Namaz takviminden kaldırılan temkin vakitleri geri gelsin"

Ombudsman'a Samsun'dan ulaşan bir kişi 1983 yılında namaz takviminden kaldırılan temkin vakitlerinin yine uygulanmaya başlanmasını talep etti. Samsunlu vatandaş, 150 yıl boyunca ecdadın şehrin coğrafik yapısı, atmosfer şartları, genişlik durumu gibi koşullar göz önüne alınarak vaktin temkini yaptıklarını söyledi. Başvuruda 1983'den beri namaz vakitlerinin temkinsiz hazırlandığını bunun da vaktin dışında ibadet yapılmasına sebebiyet vereceği ifade edildi. Temkin vaktinin kaldırılma sebebini soran ve konunun araştırılmasının istendiği başvuru incelenmeye alındı.

kamu denetçiliği kurumu
aile sağlığı merkezi
hekim
Yorum (19)
bozeren
Türkiye olmuş kocaman, verimsiz bir bostan.. siz neyin kafasındasınız?!!
34
Cevapla
Hasan Akdemir
Şimdiden bir haşerenin dikkatini çekerek doğruluğunu ispatlayan bostan şikayeti çok yerinde olmuş.
79
Cevapla
Ali
O benim. İyi ki ektim. Ekmeye devam edeceğim. Hatta İyice yetişmiş salatalıklardan da ikram edeceğim şikayet edene.
153
Cevapla
Ali
O bostan eken aile hekimi benim. Şikayet eden yıllarca ücretsiz domates salatalık topladı, bu sene vermedim. Şikayet edenin evinin yanındaki araziyide satın aldım, komple bostan ekeceğim. Hadi bakalım.
65
Cevapla
Mehmet
Doktorların belli ki çok boş zamanı var. Sağlık kurumları birilerinin babalarının çiftliği haline gelmiş diyorlardı meğer doğruymuş.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir