Medimagazin logo

Aile hekimleri cari ödemelerin zamanında verilmesini istiyor

Aile hekimliklerinin cari giderleri son bir yıldır aksaklık haberleri ile gündeme gelmişti. İstanbul Aile Hekimliği Derneği konu ile ilgili yaptığı açıklamada bu başta elektrik, su, telefon, ısınma, tamirat, medikal ve sarf malzeme giderleri ile çalıştırdığımız personellerin maaşları ve sigorta ödemeleri ile ilgili olarak karşılaşılan sorunların verilen hizmeti etkilediğini belirtti
Aile hekimleri cari ödemelerin zamanında verilmesini istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTAHED açıklamasında “Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’nde belirtilmiş olup, söz konusu Yönetmeliğin 22 inci maddesinde “Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elemanları’na yapılacak ödemeler, çalışılan ay sonuçlarının müdürlüğe bildiriminden itibaren on beş gün içinde yapılır” hükmünün yer aldığını belirterek; “Aile Hekimleri’ne yapılacak bir ödeme unsuru olan Aile Sağlığı Merkezi Giderleri’nin diğer ödeme unsurlarından ayrı bir şekilde her ayın 8’i itibariyle Aile Hekimleri’nin hesaplarına aktarılmasına karar verilmiştir.” İfadelerine yer verdi. 

Harcamaları karşılamaya yetmeyen ödemelere değinen İSTAHED açıklamasında “Aile Sağlığı Merkezleri’nde kullanılan malzemelere gelen zamların ve hatta devletin kiralara uyguladığı yüzde 46’lık zammın altında bir artışla artık, bir de zamanında ödenmiyor olması Aile Hekimlerini zor durumda bırakmaktadır. “ denildi. 
 
 

aile hekimligi odeme ve sozlesme yonetmeligi
istahed
cari ödeme
Yorum (3)
Özgür
Kiraya %46 zam cari gider ödeneğine ise %10 zam eee hani enflasyonla mücadele
22
Cevapla
aile hekimi
Devletin Kendi binasını sanki heryıl baştan ihaleye çıkıyormuş gibi yapıp aynı doktora %46 fahiş zamlarla tekrar tekrar kiralamaya zorlamakta nedir. Kiralanınca bir mülk heryıl TEFE-TÜFE oranında zamlı olarak kira kontratı otomatik yenilenir. Bunun aşmak için devlet heryıl sanki baştan ihale yapıyormuş gibi ihaleye çıkıp, sadece asm nin doktorunu çağırıp fahiş zamlı sözleşmeyi imzalaması dikte ediliyor. O asm nin doktorundan başka birine ihaleyi verebiliyorsanız verin. Tiyatro oynamaya gerek yok. Ayrıca asm lerde aslında bukadarına ihtiyaç olmadığı halde devlet zoruyla çalıştırılan birçok asgari ücretli personel var ve yılbaşında herbirine %26 zam yapıldı. Normalde 2-3 personelin işleri çevirebileceği bir asmde 5-6 personel çalıştırmak zorundayız(sınıflamadan dolayı çalıştırmak zorundayız).Devlet asm nin standartlarını belirtsin o standartlara kaç personelle ulaşacağımızı bize bıraksın. İster parttime ister fultime temizlikçi tutarım, olmadı kendim temizlerim kime ne. Asm temiz mi değil mi devlet ona baksın. Kaç personelle bu temizliği yaptırdığımdan devlete ne. Aile hekimliği istihdam kapısı olarak kullanılmasın. Ayrıca Elektriğe, doğalgaza, suya zam. İlaca zam, pansuman enjeksiyon malzemelerine zam. Temizlik malzemelerine zam. Cari gider ödeneğine memur zammı kadar %10 zam yaptınız, bununula yukarıda saydığımız masrafları nasıl öderiz. Biz esnafmıyız memurmuyuz karar verin. Mesai denetiminde memuruz, cari gider ödeneğine zam yapılırken memuruz, asgari ücretli çalıştırırken esnafız, devletin asm binasını kiralarken esnafız. Eczacının ilacına %26 zam yaptınız, aile hekiminin cari giderine %10 zam yaptınız. Eczanenin masrafı asm nin masrafının onda biri bile değil. Allah matematik versin.
15
Cevapla
DR
Kira artışları son yapılan değişiklikle ÜFE'ye göre ( %46) değilde TÜFE'ye göre ( % 20) yapılacak diye biliyorum.
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir