Medimagazin logo

Aile hekimleri ‘hakları için’ iş bırakıyor!

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesini talep eden aile hekimleri, 17-18 Şubat’ta iş bırakma eylemi yapacak. Taleplerin karşılanmaması halinde Mart'ta da eylem düzenlenecek.
Aile hekimleri ‘hakları için’ iş bırakıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED), Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesini talep ederek iş bırakma eylemi kararı aldığını duyurdu. İSTAHED açıklamasında şu sözleri kullandı:

"Aile hekimliği sisteminin mevcut koşullarda çökme noktasına geldiğini  öncelikle çalışan memnuniyeti ve can güvenliğimizin sağlanması gerektiğini, haklarımızın geriye değil ileriye götürülmesi gerektiğini, Ceza Yönetmeliğinin acilen geri çekilmesinin elzemliğini, gelir adaletsizliğinin sona erdirilmesi için düzenlemeler yapılmasının önemini, gelirlerimizin alım gücü karşısında eriyip gitmesine engel olacak artışların yapılması gerektiğini hep söyledik yine söylüyoruz."

İSTAHED taleplerini şu sözlerle sıraladı:

"Etkin bir sağlıkta şiddet yasası, 30 Haziran 2021 tarihli ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini ya da revize edilmesi, çalışan tüm meslektaşlarımız için makul bir ödeme, rahat bir emeklilik ve aile sağlığı merkezi gider ödemelerinin yeniden değerlendirilerek artırılmasını istiyoruz."

Bu talepler yerine gelmediği sürece eylemlerinin artarak devam edeceğini ifade eden İSTAHED bu kapsamda 17-18 Şubat 2022‘de 2 gün, geri adım atılmadığı taktirde 14-15-16 Mart 2022‘de 3 gün iş bırakılacağını duyurdu.

i̇stahed
aile hekimleri
ceza yönetmeliği
iş bırakma eylemi
Yorum (10)
UZMAN HEKİMLER
En başarılı ve EN etkili sivil toplum derneği, kutluyorum, UZMAN HEKİMLER DERNEĞİ'DE kurulmalıdır. BÜTÜN ODALAR, SENDİKALAR uzman hekimlerden uzaklaşıyorlar, aile hekimleri gibi alan daraltmalıyız. Veterinerlerin, biyologların, kimyagerlerin, DİĞER SAĞLIK ÇALIŞANLARININ, hayvan severlerin, sosyal sorumluluk gereği çalışan sivil toplum örgütlerinin genel toplumsal sorunlarıyla ilgilenen değil öncelikle uzman hekimlerin özlük haklarıyla ilgilenen bir yapıya ihtiyaç var. Şimdiye kadar kamuda çalışan uzman hekimlerin sorunlarıyla çok fazla ilgilenilmedi. "BİR TALEP LİSTESİNDE GÖRDÜM, VETERİNERLER NE ALAKA"
37
Cevapla
Uzm uzm
Sadece aile hekimleri değil, tüm hekimler. Admin düzeltin lutfen.
67
Cevapla
uzman
SAYIN ADMİN TÜM HEKİMLER.......
39
Cevapla
abdulmasum el gaddar.
Gazamız mubarek olsun.
32
Cevapla
Bugra HANN
Demek ki en çok AİLE HEKİMLERNİN sesi çıkıyor. Bu sebeple Kamuoyu ve televizyonlarda ayle hekimlerinin ismi ön plana çıkıyor
36
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir