Medimagazin logo

Aile hekimleri tükendi! Yüzlerce aile hekimi istifa etti

Sağlıkta şiddet, hak kayıpları ve iş yüküyle ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini aktarabilmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan iki kez randevu isteyen Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Şenol Atakan, koşullar nedeniyle yaklaşık 1000 aile hekiminin görevinden ayrılmayı tercih ettiğini söyledi.
Kaynak: Hürriyet
Aile hekimleri tükendi! Yüzlerce aile hekimi istifa etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hürriyet’ten Mesude Erşan’ın haberine göre, aile hekimlerinin üretilen sağlık hizmetinin üçte birinden fazlasını karşıladığını belirten Atakan, “Sahada müthiş bir gerilim var. Bakanımıza aile hekimlerinde tükenmişliğe neden olan konuları anlatmak istiyoruz” dedi.

"Sağlık Bakanlığı ile yol alamadık"
Bakanlığın üst düzey diğer yetkileriyle görüştüklerini ancak henüz sorunların giderilmesinde yol alamadıklarını anlatan Atakan, şunları söyledi:

“Aile hekimleri, aşılama oranları ve koruyucu sağlık hizmetlerini arttırdı, anne ve bebek ölümlerini azalttı. Birinci basamakta çalışan hekimler prestijli bir kimlik kazandı. Vatandaşlar da memnun. Ancak şiddet, aşırı iş yükü ve hak kayıpları nedeniyle zamanla tükenmişliğe doğru yol almaya başladık. Açık olarak söylüyorum, tükendik. Aile hekimliğinin cazip tarafları kalmadı. Yeni açılan aile hekimliği kadroları dolmuyor. Yetkililerin sağlık çalışanlarının değerini azaltıcı, “Her şeyi yapacaklar, yapmazlarsa şikâyet edin” sözleri halk ile hekimleri karşı karşıya getiriyor. Günah keçisine dönüştürülmüş durumdayız.”

Haberin devamı için tıklayınız

aile hekimleri
sağlıkta şiddet
sağlık bakanı
fahrettin koca
Yorum (24)
Abdullah
İcap yok, nöbet yok. Niye tükendiniz arkadaşlar? Aşı takibi, gebe takibini de hemşireniz yapıyor. Sizde sadece reçete yazıyorsunuz. Hafta sonu tatil, bayram seyran tatil. 10000 tl'den fazla maaşınız var. Pek çok uzman hekimden çok para alıyorsunuz. Halinize şükredin.
43
Cevapla
Farhad
Evet meslektaş diyecem malesef. Bu saglik çalışanları arasindaki birbirini çekememezlik hiç meslek te yok malesef.o nufus doldurmak ne kadar zor biliyon mu.ayrica hergun gorev badindasin bir gun gel bir gün gelme yok.rapor ver imza at tüm sorumluluk bizr ait.acilde iş gormezlik raporu bile verilmiyor. Performans sistemi agir cezalar. Şükür ederiz tabi
6
Cevapla
m. murat
Haberi okuyan da "ne büyük bir rest çektiler" zannedecek. Aile hekimliğinden istifa edenler kadrosu olan TSM'lere falan geçiyor. Oradan geçici görevlerle gene Aile hekimliğine istikamet. Kaçış yok yani!
11
Cevapla
ibrahim duman
Tükenmiş AİLE HEKİMLERİNİ Acil Servislerimiz bom boş oraya bekliyoruz.Mutlu mesut, huzur için de çalışırlar.Aciller Huzur kaynağı olduğu için Doktor bulmak ta zorllanıyoruz,kapımız hepinize açık.
25
Cevapla
Aile Hekimi
Eskiden doktordum.Acilde fırtına gibi eser,hasta kapıdan daha girerken teşhis koyardım.Şimdi doktorluğumdan bile şüpheliyim artık.Doktor muyum,idari memur muyum,tıbbi sekreter miyim,ticarethane mi işletiyorum,herşey birbirine karıştı.Onca resmi yazışma,onca izlemle boğuşurken bi de günlük 75 hasta bakıyorum.Şaka gibi değil mi.Hastaya yarar konusunda eski performansımdan eser yok.Beni tek sevindiren şu:Onca karmaşa içinde boğuşurken,kafam karmakarışıkken 75 hasta bakıyorum,ilaç yazıyorum,sayısız çeşitlilikte rapor veriyorum ve hala hata yapmadım ve hiç kimseye zarar vermedim.Şaşılacak şey değil mi.Şimdi de check up çıktı.Bakalım yarın ne çıkacak.Artık bakanlıktan bir beklentim de kalmadı açıkçası...Yaşadığımız şey tükenmişlikten çok çok öte...Bakanlığa bunu iletirseniz diyecekler ki;biz kimseyi zorla çalıştırmıyoruz,sözleşme imzalıyorsunuz,istemeyen imzalamaz. Bütün haklarımı ahirete bıraktım ben.5 kişilik işi 1 kişiye yıkmak neymiş ahirette hesaplaşacağız.
48
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir