Medimagazin logo

Aile hekimlerinden Aşı Programı Teşviki ek ödemesinin şarta bağlanmasına tepki

Sağlık Bakanlığı, Aşı Programı Teşviki kapsamında aile hekimlerine 3000 TL, aile sağlığı çalışanlarına ise 1500 TL ek ödeme yapılacağını açıkladı. Aile hekimlerinden açıklamaya itiraz geldi.
Aile hekimlerinden Aşı Programı Teşviki ek ödemesinin şarta bağlanmasına tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Yönetı̇m Kurulu konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Tam da ‘Bu kez şartsız ve herkese eşit ödeme mi yapılacak?’ derken beklenen kriterler açıklandı. Bu kadar çok aşı karşıtının olduğu ülkemizde, Sağlık Bakanlığı aşı karşıtı demeçlere ses çıkarmazken, ödemeyi nüfusunun % 85’ini aşılama şartı ya da puanlandırma usulü şartlara bağlamasını kabul etmiyoruz.” denildi.

Aile Hekimliği çalışanları aşı yükünü de sırtlamaktadır

“Tüm ülkenin sosyoekonomik yapısı, coğrafi şartları, aile hekimliği birimlerinin bölgesel çalışma şekilleri göz önünde bulundurulduğunda bu şartların yerine getirilmesinin imkansız olduğu görülmelidir.” diye belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Ayrıca kişilerin aşı yaptırması özgür iradeleriyle vereceği bir karar iken kişilerin bu kararının cezasını aile hekimliği çalışanlarına mal etmek, hukuksuz olduğu gibi mantıkla da bağdaşmamaktadır. Teşviki ‘kağıt üzerinde’ bırakmak, uygulanabilirliği çok zor şartlara bağlamak, göstermelik teşvik yapmaktan başka bir anlama gelmez. Pandeminin tamamında hiç kapanmadan, poliklinik yükünün nerdeyse tamamını karşılayan, bebek-çocuk-gebe takiplerini aksatmayan, potansiyel covid hastalarını da muayene eden, yakınlarının aşılanmasını aylarca bekleyen aile sağlığı merkezi çalışanlarına ‘şart koşularak’ yapılması planlanan ödemenin şartları derhal kaldırılmalıdır. Bu süreçte tüm sağlık birimlerine şartsız ek ödemeler yapılırken, yönetmeliğe şartlı ödemeler koyarak hakkımız sürekli yenmiştir. Aile hekimliği çalışanları olarak biz hep çalıştık, hiç durmadık. Pandeminin aşı yükünü de sırtlanan aile hekimliği çalışanları olarak talebimiz, hiçbir şart gözetilmeksizin, emeğimizin karşılığının pandemi süresi boyunca verilmesidir.”

aile hekimleri
ahef
ek ödeme
aşı programı teşviki
Yorum (6)
Rıza
Aile hekimleri neyin itirazını yapıyor? Koskoca oandemi dönemi ne yaptı bu aile hekimliği mleri? Kapılarının önüne şerit çekip 3 metre uzaktan hasta muayene edip reçete yazdı.İşini hakkı ile yapanları tenzih ederim.Neymiş aşılama yapıyorlarmış.Çok büyük iş ya..! Aşıyı zaten hemşire yapıyor.
17
Cevapla
ASIM AYDIN
Başlık yanıltıcı ve taraflı. Aile hekimleri ek ödemeye tepkili değiller, yöntemine karşılar. Burada sağlık bakanlığı göz boyama yapıyor, halkı yanıltıyor. Danışmanlara ve bürokratlara verdiği 4-5 maaş kimsenin gözüne batmıyor da aile hekimlerinin maaşından nasıl keseriz planları yapılıyor. Maaşlarda %10 kesmek için HYP diye yapılması imkansız bir uygulamayı hayata soktular.
35
Cevapla
murat
Evet, aile hekimleri o 3 bin lirayı pek hak ettiği söylenemez. O para aile sağlığı elemanlarına (hemşire, ebe) verilseydi çok daha hakkaniyetli olurdu. Yüzümde çıkan bir kitleye 2 metre uzaktan bakarak güya inspeksiyon muayenesi yapmaya kalkışan aile hekimleri, daha doğrusu reçete yazma memurları var bu sektörde. E, hani bunun palpasyonu? Utanmasa korkusundan dürbünle bakacak! Virüsten bu kadar paranoyaklık derecesinde korkuyorsan yapma o zaman bu mesleği birader. Acilde çalışmak zorunda kalsaydı bu tipler, sahte rapor üzerine sahte rapor alırdı eminim. İş ücrete gelince "hakkımız ödeniyor ühü ühü" diye ağlaşmalar gırla.
14
Cevapla
Ahmet Gül
Aile hekimi ne yapti ki gibi yorumlar tamamen saçma. Bir iş yapılırken illaki ter içinde kalmak mi gerekir. Unutmayın ki asi yapılırken bütün sorumluluk hekime aittir. Ve ücret verilecekse sorumluluğa göre vetilmelidir. Sadece reçete yazıyorlar suçlamasına gelince esasen bu poliklinikleri yapmak zorunda olmadıklarını düşünüyorum . Çünkü işleri koruyucu hekimlik . Ne var yapsınlar boş boş oturuyorlar gibi cümleler kurmak çok gereksiz. İşlerini yaptıktan sonra helali hoş olsun tabi ki dinlenecekler.
15
Cevapla
ismail yetenek
sayın mustafi aile hekimleri.istifa ettiniz diye çalışmakta olan aile hekimlerini karalamaya hakkınız yok.madem aile hekimlerinin bir eli yağda,bir eli balda da,öyleyse niye istifa ettiniz..
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir