Medimagazin logo

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu: Birinci basamak hizmetler daha da güçlendirilecek

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu “Sağlık hizmetlerinin en önemli unsuru olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin sağlık sistemimiz içerisindeki yerinin güçlendirilmesi, öncelikli hedeflerimizden biridir.” dedi
Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu: Birinci basamak hizmetler daha da güçlendirilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA- Sağlık Bakanlığı, YÖK, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve sahada çalışan sağlık profesyonelleri ile Birinci basamak sağlık hizmetlerinin çok yönlü olarak ele alındığını ifade eden Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr.  Serkan Topaloğlu dünyadaki uygulamalar, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının eğitim ve müfredat programlarının değerlendirildiğini belirterek şunları kaydetti: 
“Ülkemizde yaşanan sorunlar paydaşlarımızla birlikte ayrıntılı olarak istişare edilmiş; gerek vatandaşlarımız gerekse birinci basamak hizmet sunumunda rol alan kurum ve kuruluşlar ile sağlık çalışanlarımız için en etkili çözüm önerilerinin neler olabileceği tartışılmıştır. Sağlık Bakanlığımızın da bu doğrultudaki kararlı tavrı bizleri memnun etmiştir” 

Prof. Dr. Topaloğlu açıklamasında mevcut yapının güçlendirilmesi, birinci basamak sağlık kuruluşlarının ve aile hekimliğinin, sağlık sisteminin merkezinde konumlandırılması yönündeki politikaların geliştirilmesi üzerinde görüş birliği sağlandığını belirtti. 
 

aile hekimliği
cumhurbaşkanlığı sağlık ve gıda politikaları kurulu
prof. dr.  serkan topaloğlu
Yorum (1)
Hakan
Bu yazıdan sonra olması beklenen insan ların önce aile hekimlerine gitmeleri ve onun yönlendirmesiyle hareket etmeleri konusunda teşvik edilmeleri yada zorlanmaları Gelelim Yurdum gerçeğine Eeey doktorlar duyduk duymadık demeyin Bundan böyle ASM lerde prof ve doçentler hasta bakacaklar ve 1. Basamağa gitmesi gerekipte 3. Basamağa yorulmak durumundakalan insanımızın ayağına 3. Basamak sağlık hizmeti gelecek.......
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir