Medimagazin logo

Eczaneden aldığı ilacı doktora yazdırmak istedi, yazmayınca saldırdı

Osmaniye Aile Hekimleri Derneği (OSAHED) Başkanı Dr. Yusuf Başak, "Sağlık kurumlarımızda hastaların sağlığı nasıl hekimlere emanetse, sağlık çalışanlarının da canı devlete emanettir" dedi.
Eczaneden aldığı ilacı doktora yazdırmak istedi, yazmayınca saldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

OSMANİYE-Başak, sağlık çalışanlarının katıldığı basın açıklamasında, Düziçi 2 No’lu Aile Sağlığı Merkezi'nde ilaç yazdırmak için gelen bir hastanın, doktora eczaneden kendi aldığı ilacı başkası adına yazdırmak istediğini, aile hekiminin de bu kanunsuz isteği yapmak istemeyince sözlü hakaret ve fiili saldırı teşebbüsünde bulunduğunu belirtti.
Bu tür saldırıları kınadıklarını ve son bulmasını istediklerini ifade eden Başak, “Gecesini gündüzünü insanların hayatını kurtarmaya adayan sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların önüne geçilmesi amacıyla ‘Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans’ kampanyasında bir dizi önlemler alınmasına rağmen bu şiddet olaylarının önüne geçilemedi. Sağlık kurumlarımızda hastaların sağlığı nasıl hekimlere emanetse, sağlık çalışanlarının da canı devlete emanettir" dedi.
Güvenlik konusunda her türlü teknolojik ve yapısal imkanların seferber edilmesi gerektiğini ve hiçbir sağlık çalışanının burnunun dahi kanamasına fırsat vermeyecek önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Başa, "Buradan halkımıza seslenmek istiyoruz. Sağlık kuruluşlarımızı hizmet üretemez hale getiren bu saldırılara bir yenisinin daha eklenmemesi için devletin alacağı tedbirler kadar, toplumun tüm kesimlerinin sağlık çalışanlarına sahip çıkması da büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

sağlıkta şiddet
osmaniye
aile hekimi
Yorum (2)
postenflamatuar
Türkiye'de darp ve ölümle tehdit teşvik edilircesine cezasız kalıyor. Böyle olunca otobüsten manava, sokaktan polikliniğe bu tür saldırılar eksik olmaz.
3
Cevapla
acillerde
BAKANLIK SALDIRILARI TEŞVİK EDİYOR, MAALESEF.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir