Medimagazin logo

Güvenlik soruşturmasına tabi tutulan aile hekimi polisi dolandırıcı sanınca sözleşmesi feshedildi

Aile hekimi, özel bilgilerini isteyen polisi ‘dolandırıcı’ sanınca engeli aşamadı
Kaynak: Cumhuriyet - Şeyma Paşayiğit
Güvenlik soruşturmasına tabi tutulan aile hekimi polisi dolandırıcı sanınca sözleşmesi feshedildi
ARŞİV
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Güvenlik soruşturmasından geçemeyen hekime, Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi’nin feshi imzalatıldı. Polisin eve gelmesi ve imza feshi arasında geçen sürede, hekim hakkında hiçbir soruşturma yapılmaması dikkat çekti.

Cumhuriyet Gazetesinde yer alan Şeyma Paşayiğit'in haberine göre; bir aile hekimi, güvenlik soruşturması yapmak için aradığını söyleyip özel bilgilerini soran polis memurunun “dolandırıcı” olmasından şüphelenip, telefonu kapattı. Güvenlik soruşturmasının “olumsuz” sonuçlandığı bildirilen hekime, sözleşme feshi imzalatıldı.

Özel hastaneden emekli olan hekim, aile sağlığı merkezinde, “aile hekimi” olarak hizmet vermeyi sürdürmek istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan değerlendirmeyi geçen hekim, “sözleşmeli” olarak görevine başladı. Hekim, özel sektörden kamuya geçenler için yapılan güvenlik soruşturması kapsamında bir değerlendirmeye daha alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bir polis memuru, ikinci bir değerlendirme yapmak için hekime telefon açtı. Hekim, özel bilgilerini isteyen polis memurunun dolandırıcı olmasından şüphelenip, telefonu kapattı. Polis memurunun ardından komiserden ikinci bir telefon daha alan hekimin evine polisler geldi. Aylar sonra hekime yapılan bu ikinci değerlendirmenin “olumsuz” sonuçlandığı ortaya çıktı. Güvenlik soruşturmasından geçemeyen hekime, Aile Hekimliği Hizmet Sözleşmesi’nin feshi imzalatıldı. Polis ekiplerinin eve gelmesi ve imza fesihi arasında geçen sürede, hekim hakkında hiçbir soruşturma işlemi yapılmaması dikkat çekti. 

Emniyet: Olumsuz

Güvenlik soruşturması kararında; 676 sayılı KHK ve 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’na “Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılması” hükmünün eklendiği bildirildi.

Kararda, kamu personeli olmayan aile hekimi olarak görev yapan hekim hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazısı gereğince Güvenlik Soruşturması Değerlendirme Komisyonu’nda yapılan değerlendimede alınan kararın olumsuz sonuçlandığı kaydedildi. Aile hekimi olarak görev yapan hekimin sözleşmesinin feshi istenildi.
 

aile hekimi
özel hastane
Yorum (5)
Uzm Dr
Bu haberde bir gariplik var. Telefonda ben de güvenip bilgi vermem, hele de bu devirde.
31
Cevapla
Hasan Akdemir
Halk kime güvenecek ? " Hiç bir polis-savcı telefonla arayarak size özel bilgilerinizi sormaz " diye sağda solda afiş bile yayınlayanlara mı ? "Güvenlik soruşturması için arıyoruz " diyerek kimlik teyidi için anne kızlık soyadına kadar soranlara mı ? Ne biçim bir memleket olduk derken oğlum "sahtekar-dolandırıcı-hırsız cenneti " diye cevabı yapıştırdı.
30
Cevapla
ali
telefonla soruşturma yapan polis !!!!çok saçma bir şey.
29
Cevapla
kemal
neresi hangi il isim ne mış mış mış ne bu haber mi masal mı
17
Cevapla
Mal
o polis memurunun derhal görevden alınması lazım, çünkü kazandığı haramdır ve vergilerimizi , emeğimizi maaş alma şeklinde çalmaktadır
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir