Medimagazin logo

Hekime sözlü şiddete 15 ay, ertelemesiz hapis!

Askerlik muayenesi için başvuran kişinin, keyfi isteklerini yerine getirmediği için hakaret ve tehditlerine maruz kalan aile hekimi konuyu yargıya taşıdı. Sanık 15 ay, ertelemesiz hapis cezası aldı
Hekime sözlü şiddete 15 ay, ertelemesiz hapis!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) bir üyelerine yönelik sözlü hakarete dava açarak, sanığın 15 ay ertelemesiz hapis cezası almasını sağladı.

 

İSTAHED Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Askerlik muayenesi için başvuran kişinin, keyfi isteklerini yerine getirmediği için hakaret ve tehditlerine maruz kalan üyemiz için açtığımız dava sonucunda, Mahkeme sanığa 15 ay ertelemesiz hapis cezası verdi.

Her zaman söylediğimiz gibi, size göreviniz sırasında ve görevinizle ilgili yapılan her türlü sözlü veya fiziki şiddette beyaz kod başlatmalı ve kişiyi dava yoluna gitmeliyiz. Biz bunları yapmadıkça, bu sağlık teröristleri yaptıklarının yanlarına kalacağını düşünüyor ve aynı şekilde her sağlık çalışanına saldırarak istediği her şeyi yaptırmaya çalışıyor.

Başınıza gelen her türlü şiddet olayında,  paylaştığımız linkteki algoritmaları izleyerek hakkınızı aramanızı ve size şiddet uygulayanların hak ettikleri cezayı almalarını sağlamanızı sizden özellikle istirham ediyoruz.

 Şiddet gören meslektaşımıza tekraren geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, davanın bu netice ile sonuçlanmasını sağlayan başta Uğurlu Hukuk Bürosu değerli avukatlarına ve İSTAHED Hukuk Komisyonumuza çok teşekkür ediyoruz

sağlıkta şiddet
istahed
sozlu hakaret
Yorum (1)
İbrahim Halil İsmailoğlu
İSTAHED’e teşekkürler ve tebrikler. Diğer branş dernekleri de bu kadar organize olur umarım en yakın zamanda.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir