Medimagazin logo

Hekimin telefonda reçete ettiği ilaç hasta yakınına 7 bin 80 TL’ye mal oldu

Aile hekimine başka bir hekimin tavsiye ettiği antibiyotiği yazdırmak isteyen hasta yakını, ilacı yazmayı reddeden hekime hakaret etti. Mahkeme hekime hakaret için 7 bin 80 TL para cezası verdi. Mahkeme aynı zamanda telefonda tavsiyede bulunan hekim için ise suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hekimin telefonda reçete ettiği ilaç hasta yakınına 7 bin 80 TL’ye mal oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - 2017 Ağustos ayında yaşanan olayda aile sağlığı merkezinde görevli hekim hastaya ilaç reçete etti. Reçete edilen ilacın etkili olmadığını ileri süren baba; tanıdık bir doktor ile telefonla iletişim kurarak kızını muayene ettirdi. Telefondaki doktor antibiyotik ve diğer bir ilaç tavsiye etti. İlacı,  yasak olmasına rağmen eczaneden alan baba; daha sonra aile sağlığı merkezine tekrar gelerek doktordan  telefondaki hekimin söylediği ilaçları yazmasını istedi.

Süpermarket usulü çalışmadıklarını ve ilaçları yazamayacağını belirten aile hekimine “sen manyak mısın nesin ya” sözlerini sarf eden hasta yakını hakkında kamu davası açıldı.

Kamu davası açılan olay ile ilgili mahkeme; sanığın suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarına itibar edilmediğini belirterek sanığa 7 bin 80 TL para cezası verdi.  

24 taksitle alınmasına karar kılınan para cezasının; sanığın daha önceden kasıtlı suçtan mahkum olmaması, sanığın kişiliği, duruşmadaki tutum ,davranışları ve yeniden suç işlemeyeceği  hususunda mahkemenin olumlu kanaati ile verilen hükmün açıklanması geri bırakıldı. Böylece mahkeme kararına göre sanık 5 yıl içerisinde kasten bir suç işlediği takdirde hüküm açıklanacak.

Mahkeme resmi belge niteliğinde olan muayene ve reçete düzenlemesi yapan görevli hakkında da sahte resmi belge düzenleme yapmaktan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.  

aile hekimi
telefon
Yorum (6)
ömer hayyam
hakim sayısalcıymış...illiyet bağlarını koparıp dağıtmış..
8
Cevapla
dr
defaatle, yazdığımız mailleri yayınlamayan medimagazini kınıyorum.
35
Cevapla
hakan
aile hekimleri aldığı cari giderler helalmi.gruplamadan dolayı çalıştırıkları personelin maaşın vermeme.Aile Sağlığı merkezlerinde Gruplamadan dolayı 45 Saat çalışan Önlisans Tıbbi Sekreterlerin maaşı ne kadar? Türkiye Geneli Bazı yerlerde Aile Sağlığı merkezlerinde Önlisans Tıbbi Sekreterlere Asgari ücrette Bankadan Resmiyette yatırıp birazını geri alıyorlar?Herhangi bir çalışma Denetleme varmı? Türkiye Geneli Bu bazı Aile sağlığı merkezlerinde yapılan haksızlığı nasıl giderilecek?Aile hekimleri Gruplamadan dolayı Diplomalı Tıbbi Sekreterlere önceden Asgari ücrettte yatırıp bizlere birazını geri vereceksin diye işsiz olan Sağlık personelini önceden bildiriyor. Tazminat konusunda herhangi bir haklarını vermiyorlar.
9
Cevapla
vedat
neden aile hekimlerin gruplamadan dolayı çalıştırdıkları personelin maaş denetim olmuyor.adam resmiyetten yatırıp sonra bir kısımını geri alıyor.Aile Sağlığı merkezlerinde Gruplamadan dolayı 45 Saat çalışan Önlisans Tıbbi Sekreterlerin maaşı ne kadar? Türkiye Geneli Bazı yerlerde Aile Sağlığı merkezlerinde Önlisans Tıbbi Sekreterlere Asgari ücrette Bankadan Resmiyette yatırıp birazını geri alıyorlar?Herhangi bir çalışma Denetleme varmı? Türkiye Geneli Bu bazı Aile sağlığı merkezlerinde yapılan haksızlığı nasıl giderilecek?Aile hekimleri Gruplamadan dolayı Diplomalı Tıbbi Sekreterlere önceden Asgari ücrettte yatırıp bizlere birazını geri vereceksin diye işsiz olan Sağlık personelini önceden bildiriyor. Tazminat konusunda herhangi bir haklarını vermiyorlar. Allah gözü gruplamadan dolayı çalıştırdıkları personelin maaşında olanlar onlardan çıkarsın.
12
Cevapla
doktorun biri
vedat(sm) ve hakan(sm) ; hadsiz ve iftira atarak konuşmazsanız seviniriz aile hekimleri olarak!! asıl böyle yazarak kul hakkına giriyorsunuz!! bu yorumlarınız yayınlanarak toplumda algı yaratılmaya çalışılıyor ama yemezler!! biz aslanlar gibi maaşlarını da tazminatlarını da tam olarak veriyoruz, allahıma şükürler olsun ki bir çalışanım ev aldı tazminatlarını alıp peşinat yapıp; öbür çalışanımın ise hem çocuklarının eğitimine destek olduk hemde kıt imkanları ile yaz tatillerine gitmelerine vesile olduk aile hekimleri(işverenleri) olarak!! şimdi sizin iftiranıza dönecek olursak; bizler iflas eden, zarar gösteren ya da mal kaçıran esnaf-patron-işveren..vs değiliz!! adı, adresi, sicili belli ve çoğu devlet memuru olan aile hekimi topluluğuyuz!! hem aile hekimliği ile ilgili bağlayıcı kanun ve yönetmeliklerimiz var hem de sgk kayıtları olan tehlikeli işyerleri statüsündeyiz! yani bütün herkes gibi gerektiği durumda iş ile ilgili hem denetleniyoruz hemde mahkemelere rahatlıkla dava edilebiliyoruz!! yani iftira atan sizler gibi biz de bu ülkede yaşıyoruz!! hal böyleyken uluorta salla babam salla vatandaşta yesin değil mi?? yok öyle yağma; bizler dimdik buradayız ve gerekli bütün sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz; boş boş konuşup ne birlikte çalıştığımız hekim arkadaşımıza ne de canımız ciğerimiz olan yardımcı sağlık personelimize ve hizmetlimize böyle mecralarda iftira atıyoruz!!
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir