Medimagazin logo

İSTAHED tepkili: İstanbul’da köpeğe ilaç yazmayan aile hekimine soruşturma açıldı!

İstanbul Bayrampaşa’da, köpeğinin tedavisi için gereken bir ilacı kendi SGK’sı üzerinden aile hekimine yazdırmak isteyen vatandaşın geri çevrilmesi üzerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Disiplin Şubesine konunun intikal etmesi ile gelişen süreçte, şikayet dikkate alındı ve inceleme başlatıldı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) Yönetim Kurulu tepkisini dile getirdi
İSTAHED tepkili: İstanbul’da köpeğe ilaç yazmayan aile hekimine soruşturma açıldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Bayrampaşa’da köpeğinin tedavisi için gerekli olan ilacı kendi SGK’sı üzerinden aile hekimine yazdırmak isteyen ancak talebi geri çevrilen vatandaşın şikayeti İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü  Disiplin Şubesi tarafından işleme alındı. Konuyla ilgili yazılı bildiri yayınlayan İSTAHED Yönetim Kurulu,i şu açıklamayı yaptı:

“Böyle bir talebe verilecek yanıt da bellidir. ‘Biz veteriner değiliz, hayvanların tedavilerini veteriner hekimler yapıyor. Bizler kendimize kayıtlı insanlara sağlık hizmeti veriyoruz’. Kaldı ki aile hekimi de benzer bir yanıtla vatandaşın talebini geri çeviriyor. Zira böyle bir talebin yerine getirilmesi hâlinde görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik gibi ağır cezalık bir suç işlenmiş olacaktır. Bu tür bir taleple ilgili olarak ancak espri yapılabilir, ciddiye alınacak bir konu bile değildir. Ne yazık ki İl Sağlık Müdürlüğümüz Disiplin Şubesi bu konudaki şikâyeti de dikkate almış, hekim hakkında soruşturma açmış, incelemeci atamıştır. Şikayet dilekçesine istinaden açılan soruşturmada hekime sorulan soru aynen şöyledir: …… T.C numaralı ….. …… nın İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne vermiş olduğu dilekçesinde, ‘Köpeğine Dramamine yazdırmak istediğinde sizin veteriner değiliz dediğiniz ve …. Ya elinizle çık dediğiniz’ iddiası hakkında söyleyecekleriniz nelerdir? İncelemecinin uyarısına rağmen dosyanın mutlaka işleme alınması gerektiğinde ısrarcı olan İstanbul Sağlık Müdürlüğü Disiplin Şubeye sordukları soruyu tekrar okumalarını öneriyoruz.

Müdürlüğe bağlı çalışan laboratuvar sistemi olan Labim’in laboratuvar sonuçlarının geç çıkmasından çıkan sonuçların E-nabıza iletmesine kadar, Bakanlığın temin edemediği aşıların eksikliği nedeniyle eksik kalan aşıların sorumlusu olmaktan, evdeki hastaya işlem yapılmamasına, hatta hekimin tıbbi kanaatlerine kadar onlarca konuda hekimlere soruşturma açan Disiplin Şubenin bu işlemleri açıkça görevi kötüye kullanmak ve sistemli şekilde aile hekimlerine zorbalık uygulamaktır. Konuyla ilgili verdiğimiz örneklerin içerikleri daha fazla açıklama yapmamıza gerek olmayacak kadar açıktır. Devletin ciddiyeti, Bakanlığımızın bürokratik gelenekleri ve verdiğimiz hizmetin önemi dikkate alınarak Disiplin Şube hakkında gerekenleri yapmak öncelikle İl Sağlık Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na sonra sırası ile Sayın Valimize ve Bakanlığımıza düşmektedir.”

“Maskesiz giren kişiyi uyaran hekime soruşturma açıldı”

Kurumlara maskesiz girilemeyeceğinin hatırlatıldığı açıklamada, bir aile hekiminin, aile sağlığı merkezine maskesiz giren bir vatandaşı uyarması üzerine soruşturmaya tabi tutulduğu belirtildi ve “Adli yargı tarafından da suçu sabit bulunmuş bir kişinin “Beni maskem yok diye aile sağlığı merkezine almadılar, evdeki annemin adını bile bilmediğim ilaçlarını aile hekimi benim talebime rağmen yazmadı” denilen bir şikâyet yazısını dikkate alıp hekime soruşturma açmak ‘hekim düşmanlığı’ değilse nedir? Liyakatsızlık mı?” ifadelerine yer verildi. 

 

istanbul saglik mudurlugu
disiplin sube
veteriner
sgk
istahed
aile hekimi
Yorum (4)
mazhar osman
yakında, doktor tırnaklarımı kesmedi, doktor sırtıma masaj yapmadı, şikayetleri de duyarız. imkanı olan gitsin bu ülkeden, Türkiye, cahiller için cennet, okumuşlar için cehennemdir.
21
Cevapla
Can K
Böyle bir rezaletten sonra İstanbul Sağlık Müdürü'nün ve Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürü'nün derhal istifa etmesi gerekir. Köpeğine ilaç yazdırmaya çalışan şahsa SGK'yi dolandırmaya teşebbüsten dava açılması gerekir. Bakalım ne olacak?
29
Cevapla
ismail yetenek
yazsaydıda soruşturma açılacaktı..dr,soruşturma açılmaması için ne yapmalı Allah aşkına..
0
Cevapla
ismail yetenek
o da, ben uyarmadım ki bakanlıktan gelen talimatı vatandaşa iletme görevimi yerine getirdim deseymiş..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir