Medimagazin logo

Karantinayı ihlal etti, aile hekimine 'Doktorları boş yere dövmüyoruz' dedi

Edirne'de, kızı koronavirüse yakalanan ve temaslı karantinasında olması gereken bir kişi aile sağlığı merkezine giderek, ilaç yazdırmak istedi. Durumu fark edip, ilaç yazmayan Uzm. Dr. Mehtap Büyük Ateş, kendisine "Doktorları boş yere dövmüyoruz" diyen kişi hakkında 'beyaz kod' uyarısı verdi.
Kaynak: DHA - Ali Can Zeray
Karantinayı ihlal etti, aile hekimine 'Doktorları boş yere dövmüyoruz' dedi
Uzm. Dr. Mehtap Büyük Ateş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Barutluk Mahallesi'ndeki Muradiye Aile Sağlığı Merkezi'ne, saat 15.00 sıralarında giden Süleyman Hızmalı isimli şahıs, aile hekimi Uzm. Dr. Mehtap Büyük Ateş'e kimliğini vererek, kızına ilaç yazmasını istedi. Kimlik bilgilerini sisteme giren Ateş, Hızmalı'nın kızının koronavirüse yakalandığını öğrenerek, "Sizin karantina altında olmanız gerekiyor, bu durumda ilaç yazamam. Lütfen dışarı çıkın" dedi. 

Şahsın ısrarı nedeniyle doktor ile aralarında tartışma başladı. Bu sırada , Dr. Ateş'e "Doktorları boş yere dövmüyoruz" dedi. Bunun üzerine Ateş, 'beyaz kod' verdi. Polis ekipleri ise kısa sürede odaya geldi. Ateş'in şikayeti üzerine gözaltına alınan Hızmalı, polis merkezine götürüldü. Şikayetçi olan doktor Ateş de ifade vermek üzere emniyete gitti.

 

 

Uzm. Dr. Mehtap Büyük Ateş, sözlü şiddete uğradığını belirterek, "Karantinada olması gereken kişiye ilaç yazamayacağımı söyledim. Sözel şiddete uğradım, 'beyaz kod' verdim. Arkadaş da 'Doktorları boşuna dövmüyoruz' dedi bana. Bana sözel şiddet uyguladı, 'Bu ilacı yazacaksın' diye tehdit etti. Ben de 'beyaz kod' verdim" dedi.

edirne
muradiye aile sağlığı merkezi
koronavirüs
karantina
Yorum (2)
dr
İşte filmin koptuğu yer... "Doktorları boş yere dövmüyoruz" Bu kemikleşmiş algı nasıl oluştu, kim sorumlu, nasıl temizlenir bu rezalet ? NASIL ?
79
Cevapla
abdullah yıldırım
İstanbul'da psikiyatri uzmanının bıçalanarak katledilmesinden birkaç gün sonra, sizleri boşuna öldürmüyorlar demişti , çocuğunu lokal anestezi ile sünnet ettirmekte ısrar edip ,lokal anestezi ile çocuğunun sünneti kaldıramayacağını söylediğim bir baba.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir