Medimagazin logo

Maske takmasını söyleyen doktora saldırmıştı: 6 bin 180 lira para cezasına çarptırıldı

Avcılar'daki 7 No'lu Aile Sağlık Merkezi'ne maskesiz girdikten sonra kendisini uyaran doktor Yağmur Turan'ı (31) tehdit ederek, saldırdığı gerekçesiyle yargılanan Kıymet Dedecik (37) "Basit yaralama" suçundan 6 bin 180 lira adli para cezasına çarptırıldı. Sanığın sabıkasız olması ve bir daha suç işleyemeyeceği kanaatine varan mahkeme, cezayı erteledi. 'Tehdit' suçundan sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi.
Kaynak: DHA - İhsan DÖRTKARDEŞ
Maske takmasını söyleyen doktora saldırmıştı: 6 bin 180 lira para cezasına çarptırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gümüşpala Mahallesi'ndeki 7 Numaralı Aile Sağlık Merkezi'ne henüz aşı uygulamasına geçilemediği 2 Aralık 2020 tarihinde maskesiz gelen Kıymet Dedecik'i gören görevli Doktor Yağmur Turan, koronavirüs salgını nedeniyle içeri maskesiz giremeyeceğini belirterek uyardı. Güvenlik kameraları tarafından da kaydedilen olayda uyarı üzerine sinirlenen Dedecik, Doktor Turan ile tartıştı.


Maskesiz ASM'ye giren kadın, doktora böyle saldırdı!


Doktor Yağmur Turan, bunun üzerine polisi arayarak, cep telefonu ile kadını görüntülemeye başladı. Maske takması için uyarılan Dedecik, sinirlenerek hakaretlerini sürdürürken, kendisini uyaran doktoru tırnaklarıyla kollarından yaralayarak sağlık merkezini terk etti. Dr. Turan'ın 'Beyaz kod' ihbarı üzerine olay yerine gelen Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekibi, soruşturma başlattı. Doktor Yağmur Turan'a sevk edildiği hastanede kendisine 3 gün iş göremez raporu verildi. Polis görüntüleri inceleyerek sağlık görevlisine saldıran, aynı mahallede oturan şüpheli Kıymet Dedecik'i yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Dedecik, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

 

 

Sanığa basit yaralama suçundan 6 bin 180 lira ceza

Kıymet Dedecik hakkında açılan davanın karar duruşması Küçükçekmece 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Mahkeme, tutuksuz sanık Kıymet Dedecik'i "Basit yaralama" suçundan önce 309 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığa verilen hapis cezasını Türk Ceza Kanunu'nun 52-2'nci maddesi uyarınca 1 gün karşılığı takdiren 20 TL olmak üzere 6 bin 180 TL'ye çevirdi.

Mahkeme, sanığın sabıkasız olması ve bir daha suç işleyemeyeceği konusunda kanaate vararak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Mahkeme, sanığı 5 yıl süreyle denetime tabii tutulmasına hükmetti.  5 yıl içinde sanık yeni bir suç işlemediği takdirde, geri bırakılan hükmün ortadan kaldırılması kararlaştırıldı. 

"Tehdit" suçundan ceza verilmedi

Sanık hakkında "Tehdit" suçundan da dava açıldığını belirten mahkeme, yaralama ve tehdit eylemlerinin aynı zaman birliği içerisinde gerçekleştiğinin anlaşılması nedeniyle sadece yaralama suçundan ceza verilmesi gerekeceğini kararında belirtti. Mahkeme, "Tehdit" suçundan sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. 

 

 

avcılar
aile sağlığı merkezi
doktor
saldırı
tehdit
para cezası
Yorum (3)
zavallı bir doktor
böyle yaratıkların sigortasını iptal edeceksin ve almayacaksın sağlık kuruluşlarına.
47
Cevapla
tehdit
40 yıllık hekimim, birşey daha öğrendim : TEHDİT SUÇUNUN CEZASI YOKMUŞ. Eee nolcak şimdi, ağzına geleni söyle, elini kolunu sallaya sallaya çık git, sağda solda da anlat, gittim küfür, tehdit ettim, suç değilmiş, demez mi şimdi yukardaki güzel insan ? Anlatmaz mı bunu konu komşusuna ? Konu komşu da nasılsa cezası yokmuş, ben de gidip bi küfredeyim doktora demez mi ? Bence der, böylece bu iş giderek daha da çıkmaza girer. ÇIKARIN YENİ BİR SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ARTIK, KÜFÜR ETMEYİ, HAKARET, TEHDİT ETMEYİ VURMAYI KIRMAYI AKLA BİLE DÜŞMEYECEK ŞEKİLDE ÖNLEYECEK TCK KAPSAMINDA BİR YASA...
53
Cevapla
Erdoğan
Böyle canlı türlerinden bıktığımdan dolayı ve basiretsiz , doktor dostu olmayan bakanlıkların yasaları yüzünden istifa edeceğim.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir