Medimagazin logo

Rapor isteyen hasta ASM'de dehşet yaşattı: Kalp pili olan hekim hastaneye kaldırıldı

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bir vatandaş, sağlık ocağına giderek rapor yazdırmak istedi. İsteğine olumsuz yanıt alan şahıs, iddialara göre iki hekimi darp ederken, kalbinde pil olan bir hekim ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
Kaynak: İHA
Rapor isteyen hasta ASM'de dehşet yaşattı: Kalp pili olan hekim hastaneye kaldırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 12.30 sularında Bayraklı 20 No'lu Aile Sağlık Merkezi'nde yaşandı. İddiaya göre uyuşturucu ve hırsızlık suçlarından sabıkalı olan Birkan Y., sağlık ocağına gelerek Dr. Mahide Anagara’dan kendisi için rapor yazmasını istedi. Anagara, bu isteğe olumsuz yanıt verince şahıs, sağlık ocağındakileri iddialara göre sözlü olarak tehdit etmeye başladı. 


Sinkaflı küfür kullanarak doktoru tehdit eden sanıklara ertelemesiz 2 yıl 8 ay hapis cezası 


Ortalığı karıştırdı 
Bu sırada Dr. Mahide Anagara, Dr. Alper Durmuş Sönmez’den yardım etmesini istedi. Sönmez de, şahsın rapor isteğine olumsuz yanıt verince ortalık karıştı. Birkan Y., odada bulunan bilgisayarın klavyesini söküp Anagara’ya fırlattıktan sonra odada bulunan Sönmez’i yumrukladı. Kavgayı duyan hastalar araya girerek olayların daha da büyümesine engel oldu. 

Doktorun kalbinde pil vardı, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı 
Kalbinde pil olduğu öğrenilen Dr. Alper Durmuş Sönmez, darp edildikten sonra fenalaşınca Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından sağlık ocağına gelen polis ekipleri, saldırganı gözaltına aldı. Darp edilen hekimler, Birkan Y.’den şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Öte yandan fenalaşarak hastaneye kaldırılan Dr. Alper Durmuş Sönmez’in durumunun iyi olduğu belirtildi. 

Hekim dehşet anlarını anlattı 
Birkan Y. tarafından darp edildikten sonra fenalaşan Dr. Alper Durmuş Sönmez, dehşet anlarını anlattı. Sönmez, "Şahıs sahte rapor isteyince Mahide Hoca bunun mümkün olamayacağını söylemiş. Şahıs tehditler yağdırmaya başlayınca da hekim arkadaşımız beni çağırdı. Raporu alamayacağını anlayınca Mahide Hoca’ya klavye fırlattıktan sonra bana yumruk attık. O sırada başka bir hasta araya girerek kendini siper etti. Saldırmış olsa daha kötü olabilirdi" dedi. 

sağlıkta şiddet
mahide anagara
aile hekimi
Yorum (6)
tuncay çalışır
arkadaşlara geçmiş olsun. ama hiç üzülmesin ve karamsarlığa kapılmasınlar. ilgili tüm merciler hemen kınama yayınlayacaklardır. endişeye mahal yok...
16
Cevapla
ömer hayyam
Bu KUTSAL yazıyı tekrar okumalıyız. https://www.medimagazin.com.tr/authors/haldun-guner/tr-doktor-dusmanligi-1-9-3968.html .... Yanınızda, elinizin altında, kendinizi korumak için bir şeyler bulundurun; biber gazı, pilli koruyucu, cerrahi alet, demir parmaklık, kurşungeçirmez cam, yelek, beyzbol sopası, levye mevye. Her ne lazımsa işte. Dövülen dövüldüğüyle kalıyor. Elinizden geliyorsa dayak yemeyin, kaçın ya da siz dövün, onlar gidip sizi şikâyet etsinler. ŞEKLİNDEKİ ALTIN ÖĞÜTLERİ BEYNİME KAZIDIM, ANKARAYA GİDİNCEDE SAYIN HOCAYLADA TANIŞACAĞIM.
25
Cevapla
masum turkel
Sağlık Bakanımız sorumluluğu altında çalışan devlet memuru hekimleri korumak için ne zaman harekete geçmeyi düşünüyor acaba? Türlü zorluklarla mesleklerini yapmaya çalışan hekimlere bu zulüm ne zaman sona erecek? Hekime kalkan eller kırılsın! Bu canilere en ağır cezalar verilsin. Bu olaylar neden hep devlet hastanelerinde oluyor? Hem beş kuruş para vermeden gece, gündüz, bayram, tatil demeden angarya koşulları altındaki hekimlerden hizmet isteyeceksiniz, hemde işinize gelmeyince döveceksiniz, dövdüreceksiniz, ölümüne sebep olacaksınız, siz insan mısınız? Kendinizi hekimin yerine koyun, sahte rapor yazsa mesleği ve geleceği tehlikeye giriyor, yazmaza tehdit, hakaret, ölümüne sopa.. böyle rezillik olur mu? hekime ne yapmasını öneriyorsunuz ey zalim, duyarsız yetkililer!
32
Cevapla
Huk
Olay ulusal kanallardan birine yansırsa tutuklanirlar. Bunun için tv kanallarindan tanidigi olan yrdm etsin. Tv ye yansimazsa tutuksuz yargilama
28
Cevapla
sağlıkta
Sağlık magandasavar tedbirler : 1. Hemen içeri a) Akli dengesi yerindeyse kodese b) Akli dengesi yerinde değilse kapalı psikiyatri servisi ya da akıl hastanesine, akıllanıncaya kadar, öyle sakinleştirip salıvermek yok. 2. SGK iptal edilecek (uyguladığı şiddetin miktarıyla orantılı olarak). 3. Sağlık kuruluşlarında vatandaşın yoğun olduğu ortamlarda yine uyguladığı şiddetin miktarıyla orantılı olarak hasta yakınlarına bilgi verme, onları sakinleştirme, sağlıkçaya karşı olan saldırılarda araya girme, engelleme gibi görevler
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir