Medimagazin logo

Tıp doktoru, dünya şampiyonu yetiştirdi

Mısır’da yapılan Yıldızlar Taekwondo Dünya Şampiyonası’nda 20 dakikada 4 maç kazanarak altın madalya kazanan Azra Çavuş, Saray’ın gururu oldu. 14 yaşındaki sporcuyu şampiyonaya, kentin hastanesinde görevli hekim Oğuzhan Tokgöz hazırladı.
Kaynak: KARAR
Tıp doktoru, dünya şampiyonu yetiştirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tekirdağ’ın Saray ilçesi, Mısır’daki Yıldızlar Taekwondo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan 14 yaşındaki sporcu Azra Çavuş’u konuşuyor. Çavuş’un zirveye giden yolculuğu ise oldukça ilginç. Çünkü Azra’yı şampiyon yapan antrenörü, Saray’da aile hekimi olarak çalışan bir spor gönüllüsü; Uz. Dr. Oğuzhan Tokgöz. Peki Tokgöz, Azra’ya 4 yılda  bu sporu hangi şartlarda nasıl öğretti ve bugünlere getirdi?

KARAR'dan Cemil Demirbilek'in konuşan Tokgöz bu sürecin kolay olmadığını söylüyor: “20- 30 kişilik minik grubumuz vardı, Azra kızımız da bu grubun içindeydi. Kiraladığım; yazın sıcak, kışın soğuk, yağmur yağdığında damımızın aktığı bir ortamda yılmadık, çalıştık ve bir dünya şampiyonu çıkarttık. Azra, savunması güçlü, karşı rakibi kontra tekniklerle zorlayan, yopçagı, duitçagı ve naryoçagı vuruşlarla sonuca giden bir sporcumuz. Geride başka Azra’lar da yetişiyor.”

Hekim olan ve 5 yıl önce antrenörlüğe başlayan, “Aile hekimi uzmanıyım. 17.00’ye kadar hastanedeyim. Doktor görevim bittikten sonra spor salonuna gelip saat 21.00’e kadar taekwondo antrenmanları yapıyoruz. Maddi amaçla yapmıyorum, tek dileğim çocuklara destek olunması” diyen Tokgöz, Azra için de, “Çalışmaktan bıkmaz. Okuldan çıkıp, 15 kilometre yoldan gelip, hasta da olsa antrenmanlara girer” ifadelerini kullanıyor.

EN BÜYÜK DESTEK AİLEDEN

Azra’nın da hedefleri büyük. Çıktığı zirvede kalmak ve olimpiyatta yarışmak istiyor. “Yıldızları bitirdim, şimdi gençlere geçtim. Hedefim çok büyük. Ülkeme olimpiyatlarda altın madalya getirmek istiyorum” diyerek çıtayı yukarı koyuyor.

Azra’nın en büyük destekçisi ailesi. Anne Gülşen “Mutluyum. Onurluyum, gururluyum. Azra evde çok sakin, sözümün dışından çıkmaz. Şimdiye kadar kimseden şikayet getirmedi, baba İsmet “Azra, Taekvondo’yu çok seviyor. Disiplinli bir kız. Günlük planını yapar. Öyle yaşar” diyor.

45 YAŞINDA ANTRENÖR OLDU
Tekirdağ’ın Saray ilçesinde hekimlik yapan Uz. Dr. Antrenör Oğuzhan Tokgöz, tam bir spor aşığı. Antrenör olması yolunda kendisine destek olan Tekirdağ Eski İl Temsilcisi Raşit Kaya ve Kırklareli bölgesinde Yaşar Cihangir’in adını anmadan edemiyor:  “Özellikle 40 yaşında velilikten gelerek uluslararası şampiyonlar çıkarmış Yaşar hocamı örnek aldım. Ben de 45 yaşında antrenör oldum ve inşallah başarılarım sürer.”

spor
taekwondo
oğuzhan tokgöz
Yorum (2)
Frankie Bellevan
Bunlar Boş iş ve Reklam Kokan Hareketler... Tıp Doktoru asıl Mesleğiyle ilgili , Yapacak başka iş ve Yetiştirecek bir Doktor adayı bulamamış mı ? Veya Bu Meslektaşımızın ; Asıl işi ve Mesleği taekWondo antrenörlüğü mü ? Buradan anlaşılan şu ::Demek ki Meslektaşımız Kendisini Tamamen TaekWondo 'ya vermiş... Ne de Olsa Tıp'ta Umut Yok.. Durum ortada.. Genel Cerrah Ferhat Göçer Meslektaşımızın Neredeyse tamamen Müziğe yöneldiği gibi.. Dünyanın gelişmiş , Bizi " Ablukaya " aldığını her fırsatta Düşünüp ifade ettiğimiz , söylediğimiz , Hangi ülkelerinde Böyle Örnekler var ?? Güleriz , Ağlanacak Halimize... yazık.. Çok yazık.. 14 yaşındaki Yavrumuza gelince : Elbette başarısını kutluyorum..Yolu Her zaman açık olsun..
21
Cevapla
Frankie Bellevan
" Boş İşin " Ne olduğu , Ne olmadığı , tanım ve anlamını , Yapılan veya Yapılacak İşlerin bile , Şu Çok Kısa İnsan hayatında , " Zaman ve Kaynak " israfı Olabileceğini , Sayılabileceğini , Maymıun iştahlı Olmamanın , Sürekli daldan dala , oradan Oraya Atlamamanın ; Sabırlı ve İstikrarlı olmanın Gerektiğini Dolayısıyla Uzmanlaşmanın Önemini , Bilimin de , Sanatın da , İnsanlığın da Ancak bu Şekilde İlerleme ve Gelişme Kaydedebileceğini , İnsanın Yaptığı ve Yapacağı Asıl Mesleğini , İşini en Mükemmel Şekilde Yapması Gerektiği Gerçeğini , En Geniş çerçevede Prof.Dr.Hikmet Akgül Hocamızdan ( Bizler için Aynı Zamanda , bir AĞabey / Abi gibiydi ) Dinlemiştik... Kendisine ; Sevdikleriyle Beraber Sağlıklı ; Mutlu , Huzurlu , Uzun ömürler Dilerim..
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir