Medimagazin logo

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği

Kliniklerimizi tanıttığımız köşemizin bu haftaki konuğu, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği ile Dr. Öğrt. Üyesi Mustafa Tekin...
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kliniğinizin tarihçesini anlatır mısınız?

Kliniğimiz 16 Nisan 1979 tarihinde Prof. Dr. Gürbüz Baytok tarafından kurulmuştur. Kuruluşundan itibaren modern tıpta geçerli yöntemler kullanılarak mevcut tüm ortopedik cerrahi girişimleri uygulayabilen ve aynı zamanda yenilikleri takip ederek uygulamalarını bunlara göre düzenleyen bir kliniktir. Bölgesel yerleşim anlamında sadece Adana’ya değil tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya da hizmet vermektedir. Kurulduğu günden itibaren hem eğitim hem de hizmet konusunda öncü olarak ilerlemeye ve gelişmeye devam etmiştir. Bugüne kadar ülkemizde hizmet veren 78 uzman doktor yetiştirmiştir ve yetiştirmeye devam etmektedir.

Akademik kadronuz kaç kişiden oluşuyor?

Akademik kadromuz 3 profesör, 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 1 doktor öğretim elemanı olmak üzere 6 kişiden oluşmaktadır. Aynı zamanda kliniğimizde 22 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.

Yardımcı personel durumunuz nedir?

Deprem sonrası hasar görmüş olan hastanemizde geçici süre ile 14 yataklı serviste 11 hemşire, 6 personel ve 2 tıbbi sekreter ile hizmete devam etmekteyiz. Aynı zamanda poliklinik hizmetleri sırasında 2 hemşire, 2 alçı teknisyeni, 2 tıbbi sekreter ve 1 yardımcı personel ile yürütülmektedir.

Eğitim programınız nedir?

Eğitim programımızın ana kaynağını TOTBİD-TOTEK çekirdek eğitim programı oluşturmaktadır. Cuma günleri kliniğimizde eğitim günü olarak düzenlenmiştir. Bugün kliniğimizde yatmakta olan cerrahisi planlanmış ve uygulanmış bütün hastalar sunularak tartışılmaktadır. Aynı zamanda daha önceden hazırlanmış olan eğitim programına uygun olarak 1 eğitim sunumu ve 1 makale değerlendirmesi yapılmaktadır. Araştırma görevlisi arkadaşlarımızın uzmanlık dernekleri tarafından düzenlenen kurs, sempozyum, kongre gibi eğitim toplantılarına katılması desteklenmektedir. Ayrıca uzun yıllardır bölgemizde yapılmakta olan Çukurova Bölgesi Eğitim Toplantıları ile 5 il ve 7 eğitim kliniğinin katılımı ile düzenlenen aylık toplantılar ile eğitim desteklenmektedir.

Kaç yatağınız var ve doluluk oranınız nedir?

Yaşamış olduğumuz 6 Şubat deprem felaketi sonrasında yataklı servislerimizin bulunduğu bina hasar almış ve kapatılmak zorunda kalmıştır. Ancak güçlendirme çalışmaları sonrası kısa sürede tekrar hizmet verebilecek duruma getirilecektir. Bu durumda geçici olarak 14 yataklı ortopedi servisi ve 5 yataklı günlük hasta servisi kliniğimizin hizmetine açılmıştır. Doluluk oranlarımız genel olarak %90’ın üzerindedir. 

Yıllık poliklinik sayınız ortalama kaçtır?

3 ayrı poliklinik odasında vermiş olduğumuz yıllık poliklinik sayımız yaklaşık olarak 25.000 civarında olmaktadır.

Nöbet düzenlemelerinizi nasıl yapıyorsunuz?  İlk yıl bir asistan ortalama kaç nöbet tutuyor?

Kliniğimize yeni başlayan araştırma görevlisi arkadaşlarımız Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenmiş olan genelgeye göre ayda 8 nöbeti geçmeyecek şekilde nöbet tutmaktadırlar. Aynı zamanda nöbet sonrası izin kullanmaktadırlar. Kıdem yılı arttıkça aylık nöbet sayıları azalmaktadır.

Asistan eğitiminde kullanılan çekirdek eğitim müfredatınız var mı?

Evet. TOTBİD-TOTEK çekirdek eğitim programına uygun olarak eğitim devam etmektedir. Ayrıca kliniğimiz TOTEK Eğitim Konseyi tarafından akredite edilmiştir. Bununla birlikte tıp eğitimi ve diğer kliniklerin katkıları ile eğitim becerileri, iletişim becerileri gibi birçok ortopedi ve travmatoloji dışı eğitim olanakları da sağlanmaktadır.

Rotasyon uygulamalarınızı nasıl yapıyorsunuz?

Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından düzenlenmiş olan rotasyonlar hastanemiz bünyesinde bulunan kliniklerde yapılmaktadır. Aynı zamanda istenilirse karşılıklı yazışmalar ve onaylar sonrası başka bir akredite üniversite hastanesinde yapılma olasılığı mevcuttur. Bununla birlikte kliniğimiz bünyesinde araştırma görevlisi arkadaşlarımız 5 grup halinde 3’er aylık rotasyonlar şeklinde dönerek her grupta hem cerrahi hem de ayaktan hastaların takibini yapmaktadırlar.

Aranıza yeni katılacak asistanlara vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Köklü bir kurum olan Çukurova Üniversitesi ve yine köklü bir kliniği olan Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği bölgedeki yeri itibari ile her türlü komplike vakanın görülebildiği ve tedavi edilebildiği kliniktir. Kliniğimizde tümör cerrahisi, omurga cerrahisi, deformite cerrahisi, pediatrik cerrahi, artroplasti, spor cerrahisi, el ve mikrocerrahi yanında travma cerrahisi de dahil olmak üzere tüm cerrahiler yapılabilmektedir. Her bir akademik personeli ile önceliğimiz olan eğitim ve sonrasında hizmet kısımlarını düzenli bir program çerçevesinde yürütülmektedir. Tüm araştırma görevlilerimizin bu bağlamda yetkin bir şekilde eğitilerek ilkelerimize saygılı, iletişime ve eleştiriyi açık, takım çalışmasına uygun, kendilerine güvenen bir uzman hekim olarak yetişmeleri için çalışmaktayız.  

KLİNİK KÜNYESİ

 

Klinikte görev yapan hekimleri sıralayabilir misiniz?

Prof. Dr. Hilmi Serdar Özbarlas

Prof. Dr. Cenk Özkan

Prof. Dr. Ömer Sunkar Biçer

Doç. Dr. Melih Bağır

Dr. Öğrt. Üyesi Mustafa Tekin

Dr. Öğrt. Üyesi Akif Mirioğlu

Uyg. Öğrt. Gör. Buğra Kundakçı

Arş. Gör. Dr. Jalal İbrahimov

Arş. Gör. Dr. Anıl Tarık Saygılı

Arş. Gör. Dr. Buğra Eraslan

Arş. Gör. Dr. Vugar Abılhasanov

Arş. Gör. Dr. Talantbek Altoroev

Arş. Gör. Dr. Fatih Umur Tunç

Arş. Gör. Dr. Rashad Fataliev

Arş. Gör. Dr. Ali Köse

Arş. Gör. Dr. Ahmet Demir

Arş. Gör. Dr. Burhan Kara

Arş. Gör. Dr. M. Dıyaa Kataıe

Arş. Gör. Dr. Burak Atalay

Arş. Gör. Dr. Yaren Dayıcık

Arş. Gör. Dr. Lingilirani Godfrey Kamanga

Arş. Gör. Dr. Hüseyin Özdemir

Arş. Gör. Dr. Samorı Margues Ca

Arş. Gör. Dr. Çağrı Canpolat

Arş. Gör. Dr. Feyza Nur Uğur

Arş. Gör. Dr. Faik Sabah

Arş. Gör. Dr. Mert Yoğun

Arş. Gör. Dr. Mehmet Emin Eroğul

Arş. Gör. Dr. Enes Batuhan Abacı

adana
cukurova universitesi tip fakultesi
ortopedi ve travmatoloji klinigi
dr ogrt uyesi mustafa tekin
Yorum (1)
ayt12
ortopedi dalında kadın asistanları görmek çok sevindirici. kadın meslektaşlarıma başarılar diler, vermiş oldukları eşit eğitimden dolayı hocalarımızı ayrıca tebrik ederim.
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir