Medimagazin logo

'Danışmalık ofisi' adı altında sağlık hizmeti: Hekimlere yasak, danışmanlara serbest!

Medimagazin okuyucu köşesine gelen bir mesajda, danışmanlık ofisleri adı altında sunulan hizmetlere tepki gösteren bir hekim, "Ülkede şu anda adı “danışmanlık ofisi” olan binlerce ofis kaçak yetkisiz bir şekilde hasta bakmakta, tetkik istemekte, tedavi vermektedir." sözlerini kullandı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
'Danışmalık ofisi' adı altında sağlık hizmeti: Hekimlere yasak, danışmanlara serbest!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Medimagazin'in okuyucu köşesine gelen mesajda şunlar yer aldı:

"Hastalara değil, ismini değiştirelim, “danışanlara” sağlık hizmeti sunmak için tamamen serbest hiçbir yasaya tabi olmayan bir yol ülkeyi ele geçirmiş durumda.

Psikolog, ebe, fizyoterapist, diyetisyen, podolog, odyolog…..Meslek grupları için yasalar üstü bir kavram sağlık hizmetlerinin asıl sunum alanı haline gelmiş durumdadır.Ülkede şu anda adı “danışmanlık ofisi” olan  binlerce ofis kaçak yetkisiz bir şekilde hasta bakmakta, tetkik istemekte, tedavi vermektedir.

Emzirme danışmanı, beslenme danışmanı, ayak danışmanı, postür danışmanı, psikolojik durum danışmanı, o danışmanı bu danışmanı. İsmi sadece danışmanlık ofisi olsun yeter başına ne koymak isterseniz serbest!

Hekim olarak sağlık hizmeti için muayenehane açmak isterseniz adınız ünvanınız ve nereye ne yazacağınız belirli tabela kural ve şartları var…

Bugün kendinize bir danışmanlık ofisi açın hiçbir yasal otoriteden izin almanıza içerik oluşturmanıza gerek yok, tutun bir apartman dairesi, ofis, bakkal, dükkan, canınız ne isterse yarın açın, sağlık hizmet sunumunda tek yetkili olan bir hekim muayenehane açmak istediğinde önünde koca bir yönetmelik mevcut, metrekare şartı, ilaçlar, bekleme salonu, asansörler, iş güvenlikleri, bilgi sistemleri ne ararsanız, bunlara hiç gerek yok.

Sadece bir dükkan tutun, tercihen cadde cepheli olsun yarın açın, sadece hastaların adı danışan, sizde danışana bakan yetkisiz sağlık personeli olun yarın hasta bakmaya başlayın.

Sağlık hizmeti sunan hastaneler, tıp merkezleri ve benzeri tüm kurumlar vergi mükellefi olup hizmetin vergisini öderken , neredeyse tamamında POS cihazı bulunmayan ödemelerin nakit veya IBAN numarasına alındığı danışmanlık  ofisleri birde ONLİNE DANIŞMANLIK adı altında bu haliyle ayrıca vergiden muaf hale gelmişlerdir.

Doktor muayenehanelerine sürekli gizli hasta diyerek veya rutin vergi denetiminde nefes aldırmayan maliye danışmanlık ofislerini henüz çözememiş durumdadır.

Bu ofisler her türlü kan tetkikinin istendiği, sonucuna bakıldığı, tedavilerin verildiği, hasta takip edildiği merkezler haline gelmiştir.

Danışmanlık ofislerine sağlık hizmet sunumunda reklam yasağı da yok istediğiniz gibi öncesi sonrası fotoğrafları kullanın hasta yorumu alın her türlü cihazın reklamını yapın bunlar hekimlere yasak sizlere serbest.

Şu anda bu meslek gruplarınca hastaya istediği testi sınırsız yapıp yorumlamak fiili bir hak haline gelmiş durumdadır. Hekimseniz ve muayenehaneniz varsa bu testleri ve sonuçlarını MBYS kullanarak istemeniz ve kaydetmeniz gerekmektedir.

Bu konu diyetisyenlerin tiroid hormonlarına, D vitaminlerine, psikologların B12 düzeylerine, isteyen danışmanın tamamen serbest şekilde istediği teste baktığı, sonuçlarını yorumladığı, doktorculuk oynadığı, tedavi verdiği ve bunu bir hak olarak savunduğu hale gelmiştir.

D vitamini testinin istemi hekimler için Sağlık Bakanlığına göre 90 günde 1 kez ve sadece dahiliye, pediatri, kadın doğum, fizik tedavi, nöroloji ve ortopedi hekimlerince istenebilirken, bu danışmanlara göre bu test istemleri serbest kural bulunmamakta, hastanın eline istemi verip sağlık ocağında hastanede yaptırın diyerek şartlandırıp yönlendirmek son derece doğal.

Hekimin hastayla bu test bu şekilde bakılmaz diyerek derdini anlatması sonunda tartışması kaçınılmaz sonuç…

Bu iddiaların ispatı nerede? Çok uzakta değil merak etmeyin Google’da. Birkaç kelime yazın, danışmanlık ofisleriyle tanışın. Yüzlercesi hazır içerikle ve iddialarla sizleri bekliyor.

Yasalsa muayenehane açmak için hiçbir hekim arkadaşımın uğraşmasına gerek bulunmasın”

Ülkemizde danışmanlık ofisi açarak sağlık hizmeti sunmak serbest midir?

Bu ofisler vergiden muaf mıdır?

Bu ofislerde istenilen sağlık hizmeti test istemi takip tedavi yasal mıdır?

Değilse bu garabet ve illegal yapıları kapatın, yasalsa muayenehane açmak için hiçbir hekim arkadaşımın uğraşmasına gerek bulunmamaktadır. Danışmanlık ofisi açın bu haktan en azından bizde faydalanalım, hasta demeyelim yalnız danışan diyelim büyük sırrımız bu olsun.."

diyetisyen
danismanlik ofisi
hekim
Yorum (48)
Beren
i̇nstagramda psikolog, psikolojik danışmanlar kan tahlilleri yorumluyor. bir de ruh sağlığı uzmanı diye birşeye sığınmışlar. halk ne anlayacak ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı ile aralarındaki farkı. doktora yapmayanı da ülkede dövüyorlar zaten. aci̇len md gibi td (tıp doktoru) kavramı oturtulmalı
6
Cevapla
Adil Halil
estetik merkezleri de öyle. estetisyen adı altında ilgisiz tipler azeri, rus, türk bir sürü kişi estetik işlemler yapıyor. ama bakanlık hiçbir denetim yapmıyor. bir doktor botoks yapınca kıyamet kopuyor. insan sağlığı mı derdiniz yoksa doktor köteklemek mi? hekimin tepesine çökünce denetim süper!
3
Cevapla
İhbar
bu yazı maliye ve savcılık açısından ihbar niteliğinde. muayenehanemin bekleme odasında maliyenin kamp kurduğu günleri hatırlarım,12 sene önce kapattırildık sen sağ ben selamet. bu kadar hekim düşmanlığı görmedim...
9
Cevapla
Dr.Özel
bir kral çıplak haberi daha, bütün ülke danışmanlık ofisi adı altında hekimler ve muayenehanelerin boşluğunu sağlık hizmeti vererek kaçak olarak doldurmuş durumda, danisanlık ofislerinin yönetmeliği nerde? neyin danışmanlığı bu açıkça yetkisiz tedavi veren bu yapılar kime bağlı? kurallar nerede?
4
Cevapla
Dr dtttt
eğer biz doktorlara danışmanlık şirketi açmak yasak değilse bizde açmalıyız muayene etmeyiz hastaya eğitim yönlendirme yaparız biz neden şimdiye kadar hekimler kullanamadı acaba.brn kendi adıma en kısa zamanda danışmanlık şifreleri açacağım süper bir fikir oldu benim için
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir