Medimagazin logo

Genç hekim atış poligonunda intihar etti!

Hekim Birliği Sendikası, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde görev yapan Dr. Gökhan Çalışkan'ın atış poligonunda yaşamına son verdiğini açıkladı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Genç hekim atış poligonunda intihar etti!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Diyarbakır Tabip Odası, "Silvan' da aile hekimi olarak çalışan meslektaşımız Dr. Gökhan Çalışkan'ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Meslektaşımızın ailesine, yakınlarına ve sağlık emekçilerine baş sağlığı ve sabır diliyoruz.

Son dönemlerde artan sağlık çalışanları intiharları karşısında ilgisiz kalan yetkilileri hassasiyete davet ediyor ve emek-meslek örgütleriyle ortaklaşmalarını, bu vahim sonuçları bir daha yaşamamayı temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdüründen baş sağlığı

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu da, "Silvan Yolarası Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. Gökhan Çalışkan vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarımıza sabır ve baş sağlığı diliyorum." sözleriyle baş sağlığı diledi.

"Hekim intiharlarının nedenleri araştırılmalı"

Hekim Birliği Sendikasından dün yapılan açıklamada, "Bugün, bir meslektaşımız daha trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde meslektaşımız atış poligonunda yaşamına son verdi. 

Son zamanlarda artan bu vahim haberler, sadece tek bir hekimin değil, tüm meslek grubumuzun karşı karşıya olduğu zorlukları ve sorunları gözler önüne sermektedir. Biz hekimler; şiddet, stres, tükenmişlik ve depresyon gibi çalışma koşullarına bağlı sorunlarla mücadele ederken, gerekli tıbbi ve psikolojik desteği alamıyoruz. Meslektaşımızın yakınlarına ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz." denildi.

Hekimsen ise açıklamasında şunları kaydetti:

"Gencecik bir hekimimiz daha intihar etti. Meslektaşımız Dr. Gökhan Çalışkan Diyarbakır Kayapınar'da gittiği atış poligonunda canına kıydı.

@saglikbakanligi ve @drfahrettinkoca 'dan hekim intiharlarının nedenlerini araştırmalarını istiyoruz."

 

dr gokhan caliskan
atis poligonu
hekim
intihar
Yorum (2)
ÖMER FARUK ATAY
çok acı,çok elim.mevla rahmet eylesin.ailesinin başı sağ olsun.gerçekten hekim v .d. sağlık personeli intiharları sosyal psikoloji yönünden enine boyuna incelenmelidir..
9
Cevapla
Mustafa
bitcoinden zarar etmiş ondan dolayı intihar etmiş. fazla mesai, hasta yakınlarının şiddeti falan değil yani.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir