Medimagazin logo

'10 yıl sonra ameliyat yapacak cerrah bulamayacağız'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, bir hastanın, doktorun hatası olmamasına rağmen, karnında bant unutulduğu iddiasıyla tazminat davası açacağına dair haberlere ilişkin, "10 yıl sonra ameliyat yapacak cerrah bulamayacağız. Artık hiçbir doktor, bu haberlerden ve mevcut hükümetin sağlıkta şiddeti özendirecek söylemlerden dolayı sorumluluk almak istemiyor." dedi.
'10 yıl sonra ameliyat yapacak cerrah bulamayacağız'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Arık, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Sezaryen doğum sırasında karnında bant unuttuğu iddiasıyla doktoruna tazminat davası açacağını" belirten Sultan Karabıyık ve avukatının beyanlarına ilişkin eleştirilerde bulundu.

Karabıyık'ın bir televizyon kanalına yaptığı açıklamayı basın mensuplarına izleten Arık, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, hastanın karnında herhangi bir ameliyat malzemesi unutulmadığını belirtti.

Arık, birçok hamile kadında görülebilen "amniyotik bant sendromu"nun Karabıyık'ın gebelik sürecinde de ortaya çıktığını ancak hastanın, kendisine bu durumu anlatan doktorunun açıklamalarını basın mensuplarına ve avukatına doğru şekilde aktarmadığını kaydetti.

Hastanın avukatının da bu konunun doğruluğunu sorgulamadan doktor aleyhine açıklamalar yaparak, yüksek tazminat talebinde bulunacağını belirttiğini anlatan Arık, tüm taraflar dinlenmeden haber yapılmasını eleştirdi. 

Arık, "Bu sendromun diğer adı da Adam Sendromu. Doktor böyle yazsaydı, haber yaparken 'Hastanın içinde adam unutulmuş' mu denilecekti? Asılsız bir haber. Kadın doğum camiasını ve doktorları itibarsızlaştıran bir haber. Bu kadının eşi, doktorun kafasına silahı dayasa bunun mesulu kim olacak?" diye konuştu.

- "Hiçbir hekim sorumluluk almak istemiyor"

Kendisinin de kadın doğum uzmanı olduğunu aktaran Arık, bundan 10 yıl önce Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) en yüksek puanı alan doktorların tercih ettiği kadın doğum, genel ve beyin cerrahi branşlarına bugün çok düşük puanlarla yerleştirme yapıldığını bildirdi.

Bu durumun söz konusu branşlara talebin azaldığını ortaya koyduğunu vurgulayan Arık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"10 yıl sonra ameliyat yapacak cerrah bulamayacağız. Artık hiçbir doktor, bu haberlerden ve mevcut hükümetin sağlıkta şiddeti özendirecek söylemlerden dolayı sorumluluk almak istemiyor. Kadın doğum, genel cerrahi ve beyin cerrahisi gibi branşları doktorlar artık tercih etmiyor. Hekimler, 'daha rahat bölümleri tercih edeyim, kafam ağrımasın' noktasına geldi."

Bu asılsız haberi yapan televizyon kanallarının doktorlardan özür dilemesini isteyen Arık, söz konusu haberi yapan televizyon kanallara yaptırım uygulanması için de Radyo ve Televizyon Üst Kurulunu (RTÜK) göreve çağırdı.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin AK Parti hükümetleri sırasında arttığını öne süren Arık, bütün kadın doğum uzmanlarını sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti artıracak bu tür haberlere tepki göstermeye davet etti.

malpraktis
tazminat davası
çetin arık
Yorum (8)
Hasan Akdemir
10 yıl sonra, 100 yıl sonra dâhi ameliyat yapacak, hatta ameliyathanelerde yatıp kalkmaya razı olacak sayısız cerrah olacak ve bunların büyük kısmı da beni işe alsınlar üç kuruşluk maaşa razıyım diyecek. Nerden çıktı bu hesap denirse ; artan tıp fakültesi sayısı + artarak giden kontenjanlar +evlere şenlik emekli maaşı yüzünden emekli olamayan doktorlar+ her gün kapanma haberini aldığımız özel sağlık kurumları = işsizlik davetiyesi.
30
Cevapla
ülkü
haksız mı?, bunun sorumlusu hükümet değil, koltuk uğruna nerdeyse selam verdim almadı diye SORUŞTURMA İZNİ verenler, yada sarı zarfı sokuşturanlar.
25
Cevapla
ali
yalan söyleyen avukatlar ihraç edilmeli, noter gibi, her işin bir deontolojisi vardır, avukat hanım müvekilini ikna,etmeye çalışıyormuşmuş,
26
Cevapla
a.a
15 senelik göz hekimiyim...vitrektomi dahil tüm ameliyatları yapabiliyorken artık hiç ameliyat yapmama kararı aldım...ve son 6 aydır elimi bile sürmedim...bu yazdıklarımı okuyan bi yetkili varsa ona söylüyorum!!!!! vatandaşa yazık oluyor sayın yetkililer...kimse ameliyat yapmak istemiyor...herkes en basit ve risksiz vakaları alıyor...riskli ameliyatı olan hastalar hastane hastane geziyor!!!artık duyun sesimizi!!! çözüm çok basit... malpraktis sigorta sözleşmesindeki ödenmeyecek şartlar bölümünü kaldırın...hekimler sigortalarına güvenmiyorlar!!!güvenmedikleri içinde hep defansif tıp uyguluyorlar...sigorta sözleşmesine hasar kayıtsız şartsız sigorta şirketi tarafından ödenir...anlamında madde ekleyin ....bakın o zaman sağlık harcamaları nasıl düşüyor...insanlar nasıl kolay hizmet alıyor...
98
Cevapla
dr
Sayın Dr. Hasan Akdemir, 10 sene içinde yapay zeka ve robotlar sağlık sektörü dahil birçok meslekte değişen oranlarda olmak üzre insan faktörünü ortadan kaldırmaya başlıyacak. 100 sene sonra zaten ameliyat diye birşey kalmıyacak. İç çekişmelerimize o kadar daldık ki geçtiğimiz yüzyıldan farklı bir asırda bulunduğumuzu tam idrak edemiyoruz. Halen A.B.D de yarı programlı doktor RP-7, tam programlı hastabakıcı Riman, Japonya'da hatasız ilaç dağıtan hemşire HOSPİ kullanımda. Bildiğimiz DaVinci ameliyat robotundan daha ileri bir teknolojiyle yapılan cerrah robot STAR (Soft Tissue Autonomous Robot) ise an itibariyle hayvan barsağında insan cerraha göre daha sık aralıkla ve hatasız anastomoz yapıyor. Çok yakında insanda da yapar. Bu konuda yazılmış ve best seller olmuş bitakım kitaplar daha başka çok ilginç gelişmelerden sözediyor, okumak lazım.Yani zaten şu anki hekimlerin yarısından fazlası 10 ila 20 yıl içinde mecburen işsiz kalacak. Bu işsizlere ne olacağını biraz anlamak için bu kitaplara şöyle bir göz gezdirmek gerekiyor.
92
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir