Medimagazin logo

48 yaşındaki profesörün ölümü Tıp Fakültesini gözyaşlarına boğdu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kemal Balcı, rahatsızlığı nedeniyle 48 yaşında hayatını kaybetti
48 yaşındaki profesörün ölümü Tıp Fakültesini gözyaşlarına boğdu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Vefatı derin üzüntüye yol açan Prof. Dr. Kemal Balcı için görev yaptığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tören düzenlendi.

On Dokuz Mayıs Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre; törene Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi, akademisyenler, öğrenciler ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Prof. Dr. Kemal Balcı’nın; hastaları, öğrencileri ve mesai arkadaşları tarafından sevilen, üstüne düşen her görevi layığıyla yerine getiren birisi olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Dağdemir; ailesine ve sevdiklerine sabır ve başsağlığı dileyerek sözlerini tamamladı.

“Âlim’in ölümü, âlemin ölümü gibidir”
Merhum Prof. Dr. Kemal Balcı’nın babası Ahmet Balcı ise "Âlim’in ölümü, âlemin ölümü gibidir. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Biliyorum ki benim oğlum insanlara her zaman faydalı olmuştur. Anne ve babalar, çocuklarını her koşulda sever; fakat önemli olan kişinin yaptığı iyiliklerle sevilmesidir. Bugün burada bulunan insanlardan oğlumun ne denli sevildiğini görebiliyorum." ifadelerini kullandı.

“İnsanlara daha faydalı olabilmek için sevdiklerine vakit ayıramadı”
Daha sonra söz alan Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi de "Merhum Prof. Dr. Kemal Balcı çok iyi bir bilim adamıydı, çok iyi bir ağabeydi. Mesai kavramı olmayan birisiydi, daha çok çalışmak için akademik izin bile kullanmazdı. Biliyorum ki iyi bir eşti, iyi bir babaydı, iyi bir evlattı. Akşam evime erken gideyim diye bir düşüncesi yoktu. Bu nedenle insanlara daha faydalı olabilmek için sevdiklerine vakit ayıramadı ama bu dünyada yaptığı işlerle ve sevdiklerinin duasıyla öbür dünyada çok daha iyi bir yerde olacaktır." sözlerine yer verdi.

Törende bulunan Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu da duygu ve düşüncelerini paylaşarak, Merhum Prof. Dr. Kemal Balcı’nın ailesine başsağlığı ve sabır diledi.

“Çok değerli bir bilim adamını kaybettik”
Son olarak konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise "Çok üzgünüz, çok değerli bir arkadaşımızı ve bilim adamını kaybettik ve şu anda her insanın başına gelecek olan bir durumu yaşıyoruz. Bu uğurlama hepimiz için yapılacak, önemli olan bu anlarda iyilikle anılmaktır. Bizim için Kemal Hocamız için yapabileceğimiz tek şey rahmet dilemektir. Bu anı unutmadan ders çıkarmamız gerekiyor. Bu olay, pamuk ipliğine bağlı olan hayatımızda birbirimizi mutsuz etmemeyi ve birbirimize karşı kötü işlerle meşgul olmamayı hatırlatmaya vesile olmalı. Cenab-ı Allah yaratıyor ve geri alıyor, buna isyan edemeyiz. Ağlayarak geldiğimiz dünyadan, ağlayarak gidiyoruz. Allah hepimize bu anı yaşarken ‘Allah ondan razı olsun’ denilecek bir hayat yaşamayı nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Merhum Prof. Dr. Kemal Balcı’nın cenazesi Samsun Erikli Köyü Mezarlığı'na defnedilmek üzere uğurlandı.

ondokuz mayıs üniversitesi
tıp fakültesi
nöroloji anabilim dalı
kemal balcı
Yorum (7)
Coşkun Marşap
Allah rahmet eylesin , mekanı cennet olsun.Hastalığını öğrenemedik ya kalb krizi yada amansız bir hastalıktı herhalde ,Allah rahmet eylesin.
31
Cevapla
Soner Azak
Canım abim. Son yıllarda seni evde hep yatarken ve dinlenirken görürdüm. Mutfaktan bir bardak su almak bile seni çok yoruyordu ama senin, hastanede sanki son evre karaciğer hastası değilmişsin gibi azimle çalışmanı hayretle izliyordum. Muayene sırası alamayıp çevre illerden gelen insanları kıramayıp yardımcı oluyordun. Senden yardım isteyen kimseyi kırmazdın. Cami avlusunda senin için her görüşten insanın gözyaşı dökmesi beni hiç şaşırtmadı. Sen kocaman yürekli ve merhametli bir adamdın. Son nefesini vermeden iki gün önce sana refakat ederken bana hep uyuyup dinlenmemi o kadar çok söyledin ki beni uyuyor numarası yapmak zorunda bıraktın. Somali görevimden dolayı yanına erken gelemediğim için özür dilediğimde, beni teselli edip seni çok iyi tanıyorum ve seni en az kardeşlerim kadar seviyorum dediğin için sana çok teşekkür ederim. Yemin ederim ki ben de seni abilerimden ayırmadım. Ameliyatının ilk günlerinden beri seni Erzurumdan Samsuna götürdüğümü hayal ettim ama o yeşil renkli araca refakat edeceğimi düşünemezdim. Rabbim mekanını cennet eylesin benim güzel abimmm.
66
Cevapla
Wes Studi
Allah Rahmet eylesin.. Mekanı Cennet olsun.. Ölüm dediğimiz Olay Hakperestler için Vuslattır.. Zalimler için de Felaket ve Sonsuz Hüsran... Geride bırakılan Aileye , Dostlara , Sevenlere Allah Sabır ve Sağlık versin...
56
Cevapla
Gamze
Kemal hocamızın vefatına üzülmeyen bir tek öğrencisi yoktur.Yaşamıyla örnek olabildiği gibi vefatıyla da görmek isteyenler için büyük bir örnekti.Egosuyla öğrencilerini ezen kendisinden nefret ettiren değil; sesinden merhamet akan, onların derdiyle dertlenen bir hocaydı.Allah onu cennetinin en güzel köşesinde ağırlasın, mekanı cennet olsun inşallah.
31
Cevapla
Turan uslu
Mekanı cennet olsun
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir