Medimagazin logo

ABD'den 13 yıl süren çalışma: Asistan hekimlerin çalışma şartları her geçen yıl iyileşiyor

ABD'de yapılan yeni bir çalışma, 13 yıl içinde asistan hekimlerin çalışma şartlarındaki iyileştirmeleri gösterdi. Buna göre asistan hekimlerin çalışma saatleri yüzde 11 oranında azaltıldı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
ABD'den 13 yıl süren çalışma: Asistan hekimlerin çalışma şartları her geçen yıl iyileşiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Yoğun iş yükün yanı sıra 36 saat nöbet tutan asistan hekimlerden istifa edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Yakın zamanda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başhekimlere gönderdiği mektuba rağmen hala asistan hekimlerin nöbetlerini mevzuata göre düzenlemeyen hastaneler bulunuyor. Hala pek çok asistan hekim, mobbing, uzun nöbet saatleri, ağır çalışma koşulları gibi şartlarda stres altında çalışıyor.

Öte yandan yapılan yeni bir araştırma Amerika Birleşik Devletleri’nde 13 yıl içinde asistan hekimlerin çalışma şartlarında iyileştirmelere gidildiğini gözler önüne serdi. Gerçekleştirilen çalışma, asistan hekimlerin en stresli yıllarında, zihinsel sağlıklarını iyileştirmek için çaba harcandığını gösterdi. Araştırma Annals of Internal Medicine'da yayımlandı.

Depresyon düzeyleri 13 yılda yüzde 25 azaldı

Michigan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 17 bin asistan hekimle yürütülen araştırmaya göre hekimlerin ilk yıllarında artan depresyon düzeyleri 2007’den 2019 yılına kadar yüzde 25 azaldı.

Çalışma, çalışma saatlerinin azaltılmasının, uyku saatlerinin artırılmasının ve psikolojik destek alınmasının depresif belirtilerde olumlu değişim sağlandığını gösterdi.

13 yıl boyunca elde edilen verilere göre asistan hekimlerin çalışma saatlerinin yüzde 11 oranında azaldığı, günlük uyku saatlerinin yüzde 5 arttığı ve hali hazırda depresyonu olan kişilerden psikolojik destek almaya karar verenlerin oranının ise yüzde 14’ten yüzde 38’e yükseldiği görüldü.

Kadın asistan hekimlerin sayısı artıyor

Araştırma, kadın asistan hekimlerin sayısında da artış yaşandığını gösteriyor. Bunun yanı sıra kadın asistanlarda depresyon semptomlarının görülme sıklığında belirgin bir azalma gözlemlendi.

Araştırma sonuçları cerrahi uzmanlık alanında çalışan asistan hekimlerin yanı sıra dahili uzmanlık alanlarında çalışan hekimler için de geçerliydi. Ameliyatlara girmeyen asistanlar için ise çalışma saatlerinin yıllar içinde daha da azaldığı ortaya çıktı.

asistan hekimler
abd
michigan üniversitesi
depresyon
çalışma şartları
Yorum (4)
Dr
Dolar sürekli arttığı için USA uçak bileti fiyatlarıda artıyor.Bu hafta tek yönlü uçuş 7333 tl ile 8000 arasıymış. :)
5
Cevapla
Hasan Akdemir
Bilim ve sanatın takdir edilmediği yerden göçmesi doğal, insanların yaşadığı ortamdaki şartları gitmek istediği yerlere çevirmeye çalışması daha makul.
12
Cevapla
Dr
Acı acı gülümsedim
2
Cevapla
ŞİFAİ DEMİREL
AMERİKA BİZİ KISKANIYOR NİYE DOKTORLARI BU KADAR ÇALIŞTIRAMIYORUZ DİYE YAKINDA BİZDEN FORMÜL İSTERLER
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir