Medimagazin logo

Acil servise gelmeyen icapçı doktora soruşturma

Antalya'nın Manavgat ilçesinde boğazına kaçan balık kılçığı sebebiyle yutkunmakta ve nefes almakta zorluk çeken kadın için acil servis ekipleri tarafından çağrılan icapçı doktorun hastaneye gelmediği iddia edildi. Ailenin şikayetçi olduğu doktor hakkında idari soruşturma başlatıldı
Kaynak: memurlar.net
Acil servise gelmeyen icapçı doktora soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANTALYA-Olay geçtiğimiz hafta Manavgat ilçesinde yaşandı. İddiaya göre yemek yediği sırada rahatsızlanan hasta Manavgat Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Hastanın yapılan ilk muayenesinin ardından acil servisteki görevli sağlık personeli icapçı Kulak Burun Boğaz Uzmanını (KBB) hastaneye çağırdı. Ancak iddiaya göre KBB uzmanı K.S. hastaneye gelmedi. Yine iddiaya göre icapçı KBB uzmanı, hastanın ertesi gün sabah polikliniğe gelmesini söyledi. Doktor gelmediği için hastaneden ayrılan kadın hasta, yolda yeniden yutma ve nefes alma güçlüğü başlayınca tekrar acil servise getirildi. KBB uzmanı icapçı doktor tekrar arandı ancak yine sonuç alınamadı. Bunun üzerine acil serviste görevli sağlık personeli tarafından hastaya müdahale edildi ve kılçık boğazdan çıkarıldı.

Hasta yakını "Acil doktoru  ve sağlık ekibi uzun uğraşlar sonucunda ablamın boğazındaki kılçığı çıkarmayı başardılar" dedi.  

Şikayeti değerlendiren Antalya İl Sağlık Müdürlüğünün talimatıyla Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

acil servis
icap nöbeti
Yorum (35)
Uzman
Demekki kbb uzmanligi gerektirecek bir sey degilmis. Bence ilkinde mudahele yapmayip bosuna kbb bekleyen meslektasimiz hakkindada sorusturma acilabilir.
70
Cevapla
Hasan Akdemir
Bir doktorun başka bir doktor tarafından acilen çağrılmasına rağmen davete gitmemesi önce ahlaki değildir, sonra da kanunen suçtur. Bu olaydan suçlunun kurtulabildiği yollardan birisi; o sırada sarhoş veya benzeri bir durumda olup geldiğinde hastaya müdahaleye kalkarsa daha büyük zarar vermesinden korktuğu ve bunu da çağıran doktora ifade ettiğinin belgelenmesidir ( Tüm hastanelerde telefon kayıt sistemi var ). Başka ispatlanmış kurtuluş yolları varsa arkadaşlar burada örneklerse iyi bir paylaşım olur. Diğer taraftan amacımız varsa suçluyu savunmak , suça giden yolları göstermek değil, yaşanılabilecek durumlara karşı bilgi sahibi olmaktır.
0
Cevapla
Uzm dr
Madem kılçığı çıkarabiliyorlar neden ozaman uzmanı arıyorlar.
56
Cevapla
murat han
1-Kılçıktan kimse ölmez. 2-Balığın hiç mi suçu yok?????
46
Cevapla
Agal
"Bunun üzerine acil serviste görevli sağlık personeli tarafından hastaya müdahale edildi ve kılçık boğazdan çıkarıldı." Demek ki uzman doktora gerek kalmadan da yapılabiliniyormuş..
98
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir