Medimagazin logo

Aile hekimi darbedildi Haluk Levent sosyal medyada isyan etti: 'Doktorsuz kalabiliriz'

ISPARTA'nın Yalvaç ilçesinde, Aile Sağlığı Merkezi'ne sürücü belgesi için sağlık raporu almaya gelen O.E. ile oğlu G.E., doktorla tartıştı. Ayırmak için araya giren aynı merkezde görevli doktor Mehmet Akyol ise baba- oğul tarafından darbedildi. Sanatçı Haluk Levent Twitter'da yaptığı paylaşımda doktora şiddete isyan etti
Kaynak: DHA
Aile hekimi darbedildi Haluk Levent sosyal medyada isyan etti: 'Doktorsuz kalabiliriz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay, dün, Yalvaç 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi. O.E. ve oğlu G.E., sürücü belgesi için sağlık raporu almak amacıyla merkeze geldi. O.E. ve G.E., ismi öğrenilemeyen doktordan sağlık raporu istedi. Baba- oğul ile görevli doktor arasında, bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tarafları yatıştırmak amacıyla araya giren, aynı merkezde çalışan doktor Mehmet Akyol ise O.E. ve G.E. tarafından dövüldü. Başından darbe alıp, yaralanan Akyol, sağlık ekiplerince Isparta Şehir Hastanesi'ne götürülerek, tedaviye alındı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Doktor Mehmet Akyol'un baba- oğuldan şikayetçi olacağı belirtildi.

Sanatçı Haluk Levent Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sağlıkta şiddetin doktorsuz kalma sorunu yaratacağına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: 

"Doktora ve öğretmene şiddet için ayrı bir yasa olmalı! Polis’e görevi başında dokunmak bile içerde olma sebebi iken (ki doğru) her önüne gelenin “nasıl olsa bir şey olmaz” düşüncesiyle hareket etmesi sonucu hastanelerde doktorsuz kalabiliriz..Tabii ki herkes için olmalı bunu kim istemez. Anlatmak istediğim ek ceza olmalı.. Caydırıcılık şart."

sağlıkta şiddet
doktor
hekim
Yorum (23)
mserdar
Doktor arkadaşıma geçmiş olsun diyorum,sürücü raporunda şöyle bir sorun var,bazı aile hekimleri ki benim aile hekimim de böyle,hiç kimseye sürücü olur raporu vermiyor,sorulunca ne gereği var,ilerde sorun yaşamak istemiyorum diyor,o zaman beyin cerrahı da,ortopedistte ameliyat yapmasın,çocukcu,dahiliyeci hasta yatırmasın böyle doktorluk yapılmaz,uzman versin bana ne demekle bu iş olmaz,bakanlık denetlemeli,aile hekimine 100 sürücü başvurmuş 5-10 tanesini uzmana göndermiş normaldir ama 100 ü nü de uzmana göndermiş bu normal değil.Uzman olmayan arkadaşların bir kısmı adli rapor da vermez,kolda bacakta yüzeyel sıyrık var diye yazar,kati raporun ortopedi uzmanı tarafından verilmesi uygundur yazar,doktorluk bu değil.
13
Cevapla
dr.
hakaretlere uğruyoruz.saldırıya uğruyoruz.kimsenin umurunda değil.aşağılanmaktan bıktık.
23
Cevapla
No name
Aile hekimlerinin bu sağlık raporu konusundaki direnci de anlaşılır gibi degil. Şiddet!! Asla tabiki..
6
Cevapla
Gerekli Değil
Doktorsuz kalmaya başladınız bile, HABERİNİZ YOK..
23
Cevapla
sağlıkta
sağlıkta şiddetin , bu sektörde çalışanlarda açtığı yara çok derin ve iz bırakıcı cinsten. Yeni bir SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI gerekiyor. Daha caydırıcı, daha sert, hekime dil ve el kaldırmayı akla bile getirmeyecek kadar... Eğitim, çiçek böcek, anı anlatma, vs. sonra. Aslında vatandaşımız çok ZEKİ, ANLAYIŞLI ve UYANIKtır. Böyle bir yasa çıkar çıkmaz uygulanmasına bile gerek kalmadan, tek bir mübarek vatandaşımızın kılına bile zarar gelmeden, DURUMDAN VAZİFE ÇIKARARAK, maganda şiddeti anında keser.
30
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir