Medimagazin logo

Aile hekimi gerekçesiz rapor yüzünden darbedildi: 'Sağlıkta şiddet durmuyor alev alev büyüyor!'

Ankara Tabip Odası Yönetimi Malatya’da ve Ankara’da gerçekleştirilen sağlıkta şiddet olaylarına ilişkin bir açıklama yaptı
Aile hekimi gerekçesiz rapor yüzünden darbedildi: 'Sağlıkta şiddet durmuyor alev alev büyüyor!'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Tabip Odası üyelerinden oluşan bir heyet şiddete uğrayan Dr. Cuma Kurttekin’i çalıştığı ASM’de 13 Mayıs Pazartesi günü ziyaret etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten heyet; ATO hukuk bürosu olarak da destek verileceğini bildirdi.

Ankara Tabip Odası İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde Prof. Dr. S. Çağatay Önal’ın odasının kundaklanması ve Ankara Keçiören Kardeşler ASM hekimi Dr. Cuma Kurttekin'in darbedilmesi olaylarını yayımladığı mesaj ile kınadı. Tabip Odasından yayımlanan mesaj şu şekilde: 

"Sağlıkta Şiddet Durmuyor, Alev Alev Büyüyor!
Ankara Keçiören Kardeşler ASM’de Hekime Şiddet!

Malatya İsmet İnönü Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Kliniği öğretim üyelerinden Prof. Dr. S. Çağatay Önal’ın odasının kundaklanması sağlıkta şiddetin geldiği son noktanın ve yakıcılığının göstergesidir.
Bu akıl almaz şiddet olayı ile eş zamanlı olarak Ankara Keçiören Kardeşler ASM hekimi Dr. Cuma Kurttekin de, gerekçesiz rapor isteyen bir hastanın talebini kabul etmediği için önce sözel, ardından cana kasteden ciddi fiziksel şiddete uğramıştır. Saldırgan önce ağır tehdit ve küfürler savurarak çıktığı ASM’ye sonra tekrar dönerek hekim arkadaşa saldırmış ve muayene masasına yatırarak darp etmeye ve boğazını sıkarak boğmaya çalışmıştır. Personel ve diğer hastalar tarafından engellenen saldırgan bir yandan da sözel saldırılarına devam etmiştir. Beyaz kod veren Dr. Kurttekin hastaneye giderek darp raporu almış, olayın faili şahıs ise ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.
Günden güne dozu artan sağlıkta şiddet vakalarına mevcut yasalar engel olamadığı gibi, Malatya İnönü Tıp Fakültesinde olduğu gibi bu şiddet olayları boyut değiştirerek direk cana kasteden vahşete dönüşmektedir. TTB’nin önerdiği şiddet yasasının Sağlık Bakanlığınca acilen gündeme alınması ve sorunun çözümünde Bakanlığın mutlaka hekim örgütleri ile iş birliğinde olması gerekmektedir.
Biz de Ankara Tabip Odası olarak şiddetin önlenmesine yönelik mücadelemize devam ederken şiddet mağduru hekimlere destek sunmaya devam edeceğiz. 
Artık güvencesiz ortamlarda çalışmak ve sıranın bize gelmesini beklemek istemiyoruz.
Malatya İsmet İnönü Üniversitesi Öğretim üyesi S. Çağatay Öcal’a ve Ankara Keçiören Kardeşler ASM hekimi Cuma Kurttekin’e geçmiş olsun derken, en acımasız suçlardan olan kundaklama aşamasına gelen şiddeti kınıyor ve çözüm için TTB’nin önerdiği şiddet yasasının çıkarılmasını, şiddeti doğuran sağlık politikalarının gözden geçirilmesini, sistemin sorunlarının sağlıkçılara maledilerek mesleki itibarsızlaşmadan kaçınılmasını talep ediyoruz."

sağlıkta şiddet
ankara tabip odası
Yorum (6)
Port
Rapor vereydi.vatandasa cart curt yok.
12
Cevapla
sağlıkta
Sağlıkta şiddet uygulayan bildiğimiz normal insan değil. Tıp dilinde psikopat, nüans farklılıklarıyla sosyopat, halk dilinde maganda tabir edilen yaratık. Bunlar laftan küften,nasihattan,yavrum cicimden anlamaz, pişman olmaz, yaptığı işin yanlış olduğunu idrak edemez, işi cinayete kadar götürebilir. Sözel ya da fiziksel şiddet başladığında tuttuğun gibi tıkacaksın içeri, kodese ya da psikiyatri kliniğine. Böyle bir tip hiç serbest bırakılır mı ?
25
Cevapla
dr
olay vahim; ''gerekçesiz rapor isteyen bir hastanın talebini kabul etmediği için önce sözel, ardından cana kasteden ciddi fiziksel şiddete uğramıştır. Saldırgan önce ağır tehdit ve küfürler savurarak çıktığı ASM’ye sonra tekrar dönerek hekim arkadaşa saldırmış ve muayene masasına yatırarak darp etmeye ve boğazını sıkarak boğmaya çalışmıştır. ''
26
Cevapla
Kelamettin Kamu
Şiddet ve Cehalet her yerde.. iktidarın şemsiyesi dışında hiçbir yerde güvende değilsiniz. Verin kurtulun. Yazın kurtulun. Asla inatlaşmayın. Belayı bir an evvel başınızdan defedin gitsin. Aksi takdirde zaman içerisinde hem hasta ederler , hem de hastanelik. SGK yı da boşverin. Her şey olacağına varır.
10
Cevapla
Handan
Yapılmak istenen buydu hekimlerin sağlık çalışanların itibarını sarsmak, kaldırmak idi ve becerdiler maalesef. Vicdan diyeceğim vicdanları yoktur, Bi akıllı çıksa da Doktor lar Allah değildir hastalığı ve ölümü onlar vermiyor dese
25
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir